Elevii lui Eddie Jones au jucat mai bine decât campionii mondiali și i-au luat tare pe neozeelandezi încă de la începutul partidei: Manu Tuilagi a reușit un eseu după doar două minute în urma unui atac în mai multe faze care i-a lăsat pe neozeelandezi fără un răspuns. Englezii s-au mobilizat înainte de acest meci și au transmis un mesaj adverarilor chiar înainte de fluierul de start. În momentul în care All Blacks au început să își facă ritualul obișnuit înainte de meci – haka – englezii s-au poziționat cu doi oameni chiar în jumătatea neozeelandă. Au arătat că nu le e frică și au demonstrat acest lucru și în meci.
După ce eseul lui Sam Underhill a fost anulat din cauza unei obstrucții, George Ford a mărit avantajul transformând o lovitură de pedeapsă chiar înainte de pauză și a adus scorul la 10-0. În prima repriză, Anglia a dominat partida și a avut o posesie de 70%.
https://i.eurosport.com/2019/10/26/2703516.jpg
Cupa Mondială
Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!
20/10/2019 LA 12:59
În a doua parte, englezii au avut parte de un nou eseu anulat – de această dată Ben Youngs fiind ghinionistul după ce arbitrul a sancționat un înainte. La doar a treia vizită în 22-ul advers, neozeelandezii au reușit și primul eseu. Exista speranță așadar pentru triplii campioni mondiali, însă englezii au revenit și și-au menținut calmul.
Ford a transformat încă două lovituri de pedeapsă și a dus scorul la 19-7. Așa a rămas până la final iar Anglia s-a calificat în finala Cupei Mondiale. Noua Zeelandă a ratat șansa să devină prima națională care câștigă turneul de trei ori consecutiv.
Cupa Mondială
Cupa Mondială de Rugby | Cum arată programul sferturilor de finală
14/10/2019 LA 11:04
Cupa Mondială
Japonia – Scoția 28-21 | Japonezii au făcut istorie și s-au calificat pentru prima oară în sferturi
13/10/2019 LA 13:17