Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia – Noua Zeelandă 19-7 | Englezii au ajuns în finala Cupei Mondiale după un succes istoric

Vlad Dumitrescu

Actualizat 26/10/2019 la 13:20 GMT+3

Anglia s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby după un meci senzațional făcut la Yokohama care s-a încheiat cu prima înfrângere a Noii Zeelande la un Mondial din ultimii 12 ani.

Anglia - Noua Zeelandă

Credit imagine: Getty Images

Elevii lui Eddie Jones au jucat mai bine decât campionii mondiali și i-au luat tare pe neozeelandezi încă de la începutul partidei: Manu Tuilagi a reușit un eseu după doar două minute în urma unui atac în mai multe faze care i-a lăsat pe neozeelandezi fără un răspuns. Englezii s-au mobilizat înainte de acest meci și au transmis un mesaj adverarilor chiar înainte de fluierul de start. În momentul în care All Blacks au început să își facă ritualul obișnuit înainte de meci – haka – englezii s-au poziționat cu doi oameni chiar în jumătatea neozeelandă. Au arătat că nu le e frică și au demonstrat acest lucru și în meci.
După ce eseul lui Sam Underhill a fost anulat din cauza unei obstrucții, George Ford a mărit avantajul transformând o lovitură de pedeapsă chiar înainte de pauză și a adus scorul la 10-0. În prima repriză, Anglia a dominat partida și a avut o posesie de 70%.
Anglia
În a doua parte, englezii au avut parte de un nou eseu anulat – de această dată Ben Youngs fiind ghinionistul după ce arbitrul a sancționat un înainte. La doar a treia vizită în 22-ul advers, neozeelandezii au reușit și primul eseu. Exista speranță așadar pentru triplii campioni mondiali, însă englezii au revenit și și-au menținut calmul.
Ford a transformat încă două lovituri de pedeapsă și a dus scorul la 19-7. Așa a rămas până la final iar Anglia s-a calificat în finala Cupei Mondiale. Noua Zeelandă a ratat șansa să devină prima națională care câștigă turneul de trei ori consecutiv.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo