Japonezii, prima țară asiatică prezentă în sferturile Campionatului Mondial de rugby, vor întâlni Africa de Sud la patru ani distanță de victoria istorică în fața Springboks de la Brighton.
Multă lume consideră că aceasta a fost ziua în care Japonia a ieșit oficial din al doilea eșalon valoric al rugby-ului. Exact ca în meciul cu Irlanda, japonezii au făcut o partidă impecabilă și au avut un ritm de joc amețitor pe alocuri. Rezultatul a fost o victorie memorabilă cu patru eseuri împotriva scoțienilor care își vor face bagajele după această înfrângere dureroasă.
Cupa Mondială
Anglia – Noua Zeelandă 19-7 | Englezii au ajuns în finala Cupei Mondiale după un succes istoric
26/10/2019 LA 10:20
Nu a fost neapărat cazul unei defensive fragile a Scoției ci mai degrabă o lecție oferită de japonezi. Kenki Fukuoka, cel care a reușit eseul decisiv cu Irlanda, și-a adăugat în palmares alte două eseuri remarcabile iar el și colegii săi au condus la un moment dat chiar cu 28-7, chiar dacă Scoția a încercat o revenire pe final.
Meciul a fost unul emoționant – țara gazdă încă își revine după taifunul care a făcut ravagii în weekend, în urma căruia au murit cel puțin 18 persoane. Jucătorii ambelor echipe dar și fanii prezenți pe stadion au lăcrimat considerabil la intonarea celor două imnuri iar imaginea cu suporterilor scoțian cântând la cimpoi în mijlocul fanilor japonezi arată nivelul de respect dintre fani.
Orice echipă din lume ar fi mândră să joace în felul în care au făcut-o japonezii astăzi: rapid, inteligent, precis și inovativ dar și creativ. Acest lucru se datorează măcar parțial antrenorilor neozeelandezi Jamie Joseph și Tony Brown. Urmează o partidă extrem de dificilă cu Africa de Sud, peste o săptămână la Tokyo, dar orice succes de acum înainte nu poate fi decât un bonus.
Cupa Mondială
Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!
20/10/2019 LA 12:59
Cupa Mondială
Cupa Mondială de Rugby | Cum arată programul sferturilor de finală
14/10/2019 LA 11:04