Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Japonia – Scoția 28-21 | Japonezii au făcut istorie și s-au calificat pentru prima oară în sferturil

Vlad Dumitrescu

Actualizat 13/10/2019 la 16:17 GMT+3

Nicio altă echipă nu a reușit să entuziasmeze publicul la fel ca Japonia la Cupa Mondială de rugby iar victoria istorică împotriva Scoției prin care niponii s-au calificat pentru prima oară în istorie în sferturile de finală a fost încă un exemplu.

YOKOHAMA, JAPAN - OCTOBER 13: Kenki Fukuoka of Japan (11) celebrates with team mate Pieter Labuschagne as he scores their third try during the Rugby World Cup 2019 Group A game between Japan and Scotland at International Stadium Yokohama on October 13, 20

Credit imagine: Getty Images

Japonezii, prima țară asiatică prezentă în sferturile Campionatului Mondial de rugby, vor întâlni Africa de Sud la patru ani distanță de victoria istorică în fața Springboks de la Brighton.
Multă lume consideră că aceasta a fost ziua în care Japonia a ieșit oficial din al doilea eșalon valoric al rugby-ului. Exact ca în meciul cu Irlanda, japonezii au făcut o partidă impecabilă și au avut un ritm de joc amețitor pe alocuri. Rezultatul a fost o victorie memorabilă cu patru eseuri împotriva scoțienilor care își vor face bagajele după această înfrângere dureroasă.
Nu a fost neapărat cazul unei defensive fragile a Scoției ci mai degrabă o lecție oferită de japonezi. Kenki Fukuoka, cel care a reușit eseul decisiv cu Irlanda, și-a adăugat în palmares alte două eseuri remarcabile iar el și colegii săi au condus la un moment dat chiar cu 28-7, chiar dacă Scoția a încercat o revenire pe final.
Meciul a fost unul emoționant – țara gazdă încă își revine după taifunul care a făcut ravagii în weekend, în urma căruia au murit cel puțin 18 persoane. Jucătorii ambelor echipe dar și fanii prezenți pe stadion au lăcrimat considerabil la intonarea celor două imnuri iar imaginea cu suporterilor scoțian cântând la cimpoi în mijlocul fanilor japonezi arată nivelul de respect dintre fani.
Orice echipă din lume ar fi mândră să joace în felul în care au făcut-o japonezii astăzi: rapid, inteligent, precis și inovativ dar și creativ. Acest lucru se datorează măcar parțial antrenorilor neozeelandezi Jamie Joseph și Tony Brown. Urmează o partidă extrem de dificilă cu Africa de Sud, peste o săptămână la Tokyo, dar orice succes de acum înainte nu poate fi decât un bonus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo