Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

cupa mondială rugby japonia șoc irlanda

Vlad Dumitrescu

Actualizat 07/10/2019 la 16:30 GMT+3

Japonia a obținut o victorie istorică în fața Irlandei, Africa de Sud a câștigat convingător iar Argentina a învins Tonga.

Kenki Fukuoka (3rd L) of Japan is congratulated by his team mates after scoring his side's try during the Rugby World Cup 2019 Group A game against Ireland at Shizuoka Stadium Ecopa on September 28, 2019.

Credit imagine: Getty Images

Argentina – Tonga 28-12: O partidă marcată de greșeli de arbitraj

Ar fi fost cu totul alt meci dacă Tonga ar fi primit un eseu de penalizare chiar înainte de pauză, consideră antrenorul tongolez Toutai Kefu. El a făcut referire la momentul în care David Halaifonua a fost împins în afara terenului de Tomas Lavanini. „Cred că a fost o intrare cu umărul”, a declarat Kefu. Arbitrii n-au fost însă de acord. „Dacă am primit acel eseu, am fi ieșit în a doua reprizăcu mult mai multă încredere”, a adăugat Kefu.
Mai deranjat este însă Kefu de felul în care elevii săi au jucat în primele 25 de minute, când au primit patru eseuri și erau conduși cu 28-0. „O comunicare slabă, joc slab„ a declarat Kefu. Trei dintre acele eseuri au fost reușite de Julian Montoya, primul argentinian cu o astfel de performanță la Cupa Mondială după Martin Gaitan în 2003.

Japonia – Irlanda 19-12: Japonezii produc șocul turneului

Japonia a învins Irlanda, echipa care acum două săptămâni se află pe primul loc în lume, în clasamentul World Rugby. Gazdele Cupei Mondiale au revenit după ce au fost conduși cu un avans de nouă puncte. Japonezii au avut un ritm bun, pase excelente și o determinare care nu a putut fi oprită nici de talentații jucători irlandezi, nici de umiditatea ridicată din aer.
Atmosfera a fost incendiară pe stadionul iar zgomotul create la sfârșitul partidei a fost atât de puternic încât ar fi putut zgudui și Muntele Fiji. Japonezii au jucat ca o echipă mare, au evitat cu grație tackling-urile irlandeze, au atacat în valuri și au fost în dificultate una dintre cele mai bune apărări din lumea rugby-ului. După victoria memorabilă împotriva Africii de Sud de la Brighton de acum patru ani, sâmbătă a fost o nouă zi istorică pentru rugby-ul japonez.

Africa de Sud – Namibia 57-3: Victorie cu nouă eseuri pentru sud-africani

Jucătorul de bandă Makazole Mapimpi de la Africa de Sud a reușit două eseuri într-o victorie clară a Sprinboks cu 57 la 3 în fața vecinilor din Namibia. Deznodământul partidei a fost clar încă de la început, chiar dacă sud-africanii nu au jucat cu cel mai bun 15, după cum a recunoscut și antrenorul Rassie Erasmus.
Cei din Namibia nu au putut face față unor adversary cu mult superiori din punct de vedere fizic – singurele lor puncte au venit dintr-o lovitură de pedeapsă executată de Cliven Loubser.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo