Cel puțin 18 persoane au murit din cauza taifunului după ce ploile torențiale și vântul sub formă de tornadă au făcut ravagii în cea mai mare parte a Japoniei.
Japonia a mobilizat zeci de mii de soldați pentru a ajuta la eforturile de salvare iar un minut de reculegere a fost ținut înaintea meciului dintre Țara Galilor și Uruguay de duminică.
În ciuda îngrijorărilor, meciul decisiv din Scoția și Japonia va avea loc duminică în Yokohama.
Cupa Mondială
Anglia – Noua Zeelandă 19-7 | Englezii au ajuns în finala Cupei Mondiale după un succes istoric
26/10/2019 LA 10:20
Noua Zeelandă – Italia și Anglia – Franța au fost anulate sâmbătă iar duminică meciul Canadei cu Namibia a fost și el anulat. Organizatorii Cupei Mondiale au postat pe rețelele sociale imagini cu jucătorii canadieni în care aceștia pot fi văzuți cum ajută eforturile de salvare și curățenie în Kamaishi după pagubele create de taifun.
”După ce meciul lor din Kamaishi a fost anulat, jucătorii canadieni de rugby au contribuit la eforturile de salvare și curățenie și au demonstrat astfel adevăratele valori ale jocului. Momente uimitoare”, se arată în postarea de pe Twitter a organizatorilor turneului.
Jucătorul canadian Peter Nelson a declarat: ”Am fost supărați că meciul nostru a fost anulat însă în astfel de momente, există lucruri mult mai importante decât rugby-ul”.
”Cînd am ajuns acolo și am văzut casele oamenilor distruse, am încercat să facem tot ce putem pentru a-i ajuta. Oamenii de aici au organizat turneul. Este o țară atât de prietenoasă – e normal să încercăm să îi recompensăm cum putem”, a adăugat el.
Cupa Mondială
Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!
20/10/2019 LA 12:59
Cupa Mondială
Cupa Mondială de Rugby | Cum arată programul sferturilor de finală
14/10/2019 LA 11:04