Echipa națională a rugby a României va inaugura stadionul Arcul de Triumf pe 3 iulie, în compania Argentinei, într-un meci test, despre care a vorbit astăzi președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache. Oficialul FRR a spus că își dorește ca fanii 'stejarilor' să vină în număr cât mai mare alături de jucători, aceasta urmând a fi prima partidă după mai mult de un an și jumătate pe care naționala de rugby o va disputa în prezența suporterilor.
"Este o veste extraordinară pentru toţi iubitorii rugbyului, 'Stejarii' revin acasă, mai mult, revin într-un meci de cel mai înalt nivel, cu una dintre cele mai bune echipe din lume. Doresc să mulţumesc ministrului Eduard Novak şi oficialilor Ministerului Tineretului şi Sportului pentru că au făcut posibilă disputarea acestui meci aici, iniţiind demersuri la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei care fusese închiriată de forul european pentru antrenamentele echipelor la EURO 2020.
Este o partidă importantă, foarte grea, toţi ştim cine este Argentina şi vreau să fac un apel către toţi suporterii 'stejarilor' şi ai rugbyului românesc să vină alături de băieţi şi să-i susţină. Aceste meciuri, atât cel cu Argentina, cât şi cel cu Scoţia, constituie o oportunitate extraordinară pentru tânăra noastră generaţie pe care încercăm să o promovăm la echipa naţională, sunt întâlniri care nu pot să aducă decât lucruri pozitive.
Rugby
Bucureștiul ar putea găzdui un turneu final, în 2023, pe cele trei noi stadioane
31/12/2021 LA 09:28
Ar trebui să luăm chiar exemplul Argentinei care, în urmă cu câţiva ani, atunci când a început să joace în Rugby Championship avea rezultate slabe, iar acum, după câţiva ani de jucat în această competiţie cu echipe mult mai puternice, nivelul a crescut exponenţial astfel că anul trecut a reuşit să învingă Noua Zeelandă.
Este un prim meci după mai bine de un an jumătate pe care echipa naţională îl joacă cu spectatori în tribună şi avem nevoie de susţinerea tuturor. Mai mult, jucăm acest meci acasă, pe o arenă modernă, jucăm pe un stadion care întotdeauna a fost o sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru jucători, a fost, este şi va fi leagănul rugbyului românesc", a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache, potrivit Agerpres.
Meciul test dintre România și Argentina va fi primul disputat de 'stejari' pe propriul stadion după o pauză de 3 ani, ultima partidă care a avut loc pe stadionul Arcul de Triumf datând din 2017. Ulterior, pe 10 iulie, va avea loc pe aceeași arenă și duelul cu Scoția.

Stadion Ghencea, inaugurat pe 7 iulie

Noua arenă din Ghencea va fi și ea inaugurată în luna iulie. Steaua va juca, pe 7 iulie, un amical cu iz de istorie în compania celor de la OFK Belgrad, echipă care a inaugurat și vechiul stadion al roș-albaștrilor.
Pentru inaugurarea noii arene din Ghencea au fost mai multe variante de adversar, printre care și Anderlecht, echipa împotriva căreia steliștii au obținut cel mai bun rezultat pe vechea arenă.
Până la urmă, vocea fanilor a fost decisivă. Aceștia au propus OFK Belgrad din două motive. Latura sentimentală a fost reprezentată de factorul istoric, având în vedere că echipa din Serbia a venit și în 1974 la inaugurarea vechii arene. Fanii s-au gândit, însă, și la rezultat, dorindu-și să evite o înfrângere care să afecteze sărbătoarea.
Rugby
"Stejarii" au învins Uruguay într-un meci-test desfășurat în Italia
07/11/2021 LA 16:17
Rugby
Un campion mondial de rugby a decis să-și doneze creierul! De ce a luat această hotărâre
23/09/2021 LA 13:38