Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Mondială de Rugby ziua 2: Noua Zeelandă arată de ce e favorită

Vlad Dumitrescu

Actualizat 07/10/2019 la 16:25 GMT+3

În a doua zi a Campionatului Mondial de Rugby din Japonia, Australia a câștigat într-un meci cu o decizie controversată a arbitrului, Franța s-a impus în fața Argentinei cu 23-21 după o revenire spectaculoasă a pumelor iar Noua Zeelandă a dominat Africa de Sud într-o victorie cu 23 la 13.

New Zealand haka v Argentina - Rugby Championship 2019

Credit imagine: Getty Images

Australia – Fiji 39 – 21: ce ar fi fost dacă?

Victoria cu 39 la 21 a Australiei în fața celor din Fiji a fost marcată de controverse după ce tackling-ul periculos al lui Reece Hodge asupra lui Peceli Yato a rămas nedepsit. Cei din Fiji sunt furioși pe decizia arbitrului după ce Yato a fost nevoit să părăsească terenul cu o contuzie.
Hodge l-a lovit la cap cu umărul pe Yato însă a rămas nepedesit. Conform noilor reguli World Rugby introduse în mai, Hodge ar fi trebuit să primească cartonaș galben sau roșu iar Fiji un eseu de penalizare. Fiji conducea cu 11-8 la momentul incidentului din prima repriză datorită eseului marcat de Yato iar cei din Pacific au condus și la pauză cu 14-12.
Cu toate impactul pe care accidentarea lui Yato nu trebuie subestimat, Australia a fost echipa mai bună în a doua jumătate și nu există nicio garanție că Fiji ar fi rezistat asaltului australienilor chiar și cu Yato pe teren

Franța – Argentina 23-21: victorie cu emoții

O victorie de rutină la pauză pentru francezi s-a transformat într-un final tensionat, în care argentinienii au fost nemulțumiți pentru că nu au primit o lovitură de pedeapsă prin care ar fi putut câștiga meciul.
Franța a fost superbă în prima repriză – jocul de susținere, cu piciorul și capacitatea de a exploata apărarea fragilă a Argentinei le-a adus două eseuri și ar fi putut obține încă două. Francezii conduceau cu 20-3 la pauză însă echipa care a pierdut un avantaj de 16 puncte la Turneul Celor Șase Națiuni în fața Țării Galilor a fost aproape să o comită din nou. Argentinienii au reușit 18 puncte și au condus cu 21-20 însă lovitura de pedeapsă transformată de Camille Lopez le-a adus victoria pe final francezilor.

Noua Zeelandă – Africa de Sud 23-13: All Blacks rămân favoriți

Cinci minute în prima repriză au adus 17 puncte pentru Noua Zeelandă împotriva Africii de Sud. Sud-africanii au comis destule erori defensive iar o echipă de calibrul Noii Zeelande nu avea cum să nu profite.
În final, Noua Zeelandă a învins destul de ferm, 23-13 și rămâne neînvinsă în faza grupelor de la Campionatul Mondial. Lecția pe care am învățat-o după această zi de sâmbătă este că va fi foarte greu ca vreo echipă să îi oprească pe neo-zeelandezi din a se întoarce la Yokohama pentru a juca finala pe 2 noiembrie. Într-o echipă plină de calități, de remarcat este și disciplina – doar două penalizări față de cele 11 ale sud-africanilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo