Elsa Desmond, în vârstă acum de 24 de ani, a înființat în 2020 Federația irlandeză de sanie pentru a putea concura la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar vineri și-a văzut visul cu ochii, fiind unul dintre purtătorii de drapel ai țării sale la ceremonia de deschidere a competiției din capitala Chinei.
După ce a descoperit, în copilărie, proba de sanie urmărind la televizor JO 2006 de la Torino, Elsa Desmond a investit aproape 60.000 de euro din banii săi pentru a cumpăra materialul de care are nevoie și a-și plăti deplasările.
Pentru a putea pregăti Jocurile de la Beijing, acest medic, în prima linie împotriva Covid într-un spital britanic, a obținut un concediu fără plată de patru luni, cu condiția să se întoarcă la lucru la numai cinci zile după ce a concurat pe pista din Yanqing.
Beijing 2022
Imagini de colecție cu echipa României la sanie, clasată pe locul 9. "Pasiunea i-a unit"
11/02/2022 LA 04:39
"Nu regret nicio clipă alegerile pe care le-am făcut", a asigurat Desmond, citată de Agerpres.
Citește și:

Germania vrea toate medaliile la sanie la Beijing 2022

Germanii vor să câștige toate medaliile la sanie. Nicio țară din lume nu a câștigat mai multe medalii în acest sport. Cu cinci medalii olimpice, dintre care 4 de aur, Natalie Geisenberger este cea mai decorate sănioare din toate timpurile.
La 33 de ani, Geisenberger a arătat o forță de invidiat. După ce a devenit mama în 2020, a câștigat sezonul de Cupă Mondială la sanie, în 2021! Au existat îndoieli cu privire la participarea ei la Jocurile Olimpice Beijing 2022. La Cupa Mondială de la Beijing, de anul trecut, Natalie Geisenberger nu a fost deloc de accord cu măsurile draconice impuse de chinezi și i-a criticat atunci dur pe organizatori.
În cele din urmă a confirmat că va face parte din lotul Germaniei pentru Beijing. Geisenberger a cucerit aurul olimpic la Soci 2014 și Pyeongchang 2018, la simplu, dar și la ștafetă. Vrea să-și păstreze coroana de regină, desi va avea o concurență serioasă. Compatriota Julia Taubitz a cucerit titlul general în Cupa Mondială după ce a înregistrat patru victorii la simplu în acest sezon. De asemenea, se așteaptă ca austriaca Madeleine Egle să o provoace pe Geisenberger, în fruntea clasamentului de simplu.
Germanii Johannes Ludwig și Felix Loch sunt pregătiți și ei să lupte pentru primul loc în proba de simplu masculin. Ludwig l-a depășit pe Loch când au concurat ultima dată pe pista Yanqing National Sliding Center, în noiembrie, și a câștigat și titlul general în Cupa Mondială.
Germanii Tobias Wendl și Tobias Arlt, cunoscuți drept „Bayern Express”, ar putea deveni prima pereche de dublu care să câștige trei medalii de aur consecutive. Perechea a reușit la Soci 2014 și Pyeongchang 2018, dar va trebui să-i învingă pe colegii germani Toni Eggert și Sascha Benecken, care au ieșit învingători la Cupa Mondială din acest sezon.
De asemenea, Germania se aștepta să iasă în frunte în proba de ștafetă pe echipe de la Beijing, după ce a fost recent încoronată campioană mondială.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Ștafeta Germaniei a câștigat medalia de aur la sanie
10/02/2022 LA 15:04
Beijing 2022
Ștafeta României de sanie, prestație onorabilă la JO! E cel mai bun rezultat de până acum la Beijing
10/02/2022 LA 14:37