De MARIAN URSESCU
La 25 de ani, Julia Taubitz este o veterană a echipei de sanie a Germaniei. Asta și pentru că și-a făcut debutul la Mondialele din 2016, când era încă adolescentă.
Cei care urmăresc concursurile de sanie au auzit însă cu adevărat de Julia în 2019, la Campionatele Mondiale. Atunci ea a câștigat două medalii de argint, la simplu și la sprint feminin, pierzând de fiecare dată în fața legendarei Natalie Geisenberger, care între timp s-a retras din activitate, dându-i parcă ștafeta Juliei.
Beijing 2022
Imagini de colecție cu echipa României la sanie, clasată pe locul 9. "Pasiunea i-a unit"
11/02/2022 LA 04:39
În 2021, la Mondialele de la Königssee (Germania), Taubitz a cucerit două medalii de aur, atât la simplu, cât și la sprint, ceea ce o face principala favorită în concursul olimpic.
Este o vedetă în Germania și în 2021 și-a făcut și debutul în televiziune! Va fi adversara româncei Raluca Strămăturaru în concursul de la Beijing, veterana lotului României, la 36 de ani, lând startul la cea de-a patra ediție a JO.
https://i.eurosport.com/2020/01/25/2761627.jpg

Julia Taubitz: "Îmi place presiunea, mă face mai răspunzătoare!"

Sania este o afacere serioasă în Germania. Fiecare echipă olimpică este presărată cu campioni mondiali și olimpici. O mică greșeală te face șă îți pierzi locul în echipă în favoarea unui rival și nu-l mai recuperezi niciodată. Pentru Julia însă, presiunea o motivează, o ambiționează. "Presiunea este motivația mea", a declarat ea pentruteleviziunea germană ZDF, adăugând. "Presiunea mă face mai răspunzătoare, mă ține în priză!".
Julia are câteva superstiții la care nu renunță niciodată înainte de concurs. Drept urmare, ea are un adevărat ritual care o face să se simtă confortabil înainte de concurs.
"Întotdeauna, înainte de concurs, ascult cu muzica dată ma maximum un cântec german, al cărui ”titlu este Cine râde mereu", a declarat ea pentru canalul olimpic al CIO, Olympics.com.
"Pentru mine este o melodie adevărată. Am simțit asta înainte de a deveni un cântec popular. Dansat pe el la discoteca de la mine din sat. Și mi se potrivește pentru că eu chiar râd foarte mult", a declarat campioana mondială de sanie.

Anul trecut și-a făcut debutul în televiziune

Nu numai pe gheață excelează Taubitz. În octombrie 2021, filmul documentar „Rodelnation Germany” a fost lansat în cinematografe, cu Taubitz ca protagonist.Atleta-prezentatoare duce telespectatorii într-un tur ghidat prin lumea saniei, vorbind despre începuturile ei, despre uimitoarea zonă rurală germană în timpul iernii.
Taubitz a mărturisit că are o pasiune pentru viteză, iar faptul că merge cu sania cu 150 de kilometri pe oră nu o face decât să se simtă bine. În afara sezonului de sanie, își menține însă adrenalina la cote înalte. Taubitz schimbă costumul de curse și pantofii pentru gheață cu costumul de motociclism. Străbate cu viteză străzile din Germania pe motocicleta ei.

"Pista de la Beijing e parcă făcută pentru mine"

Taubitz a terminat pe locul al doilea etapa de Cupă Mondială de sanie de la Yanqing, un test olimpic înainte de Beijing 2022. Deoarece pista olimpică de la Beijing este una nou-nouță, construită de la zero, Julia Taubitz este foarte încântată.
Deoarece pista - care prezintă prima viraj de 360 de grade din lume - este nou-nouță, acest eveniment a oferit o pregătire crucială înaintea Jocurilor."Sunt unul dintre puținii sportivi care cunosc această pistă. Organizatorii chinezi au creat o pistă uimitoare. Este foarte lungă și necesită multă senzație, ceea ce este bine pentru mine. Pista este perfectă pentru mine", a încheiat Julia Taubitz.
Concursul de sanie va debuta pe 3 februarie cu o sesiune de antrenamente. Taubitz face parte din aceeși grupă în care se pregătește și Raluca Strămăturaru. Pe 7 și 8 februarie are loc acum concursul propriu-zis.
Eurosport transmite întreceerile olimpice între 4 și 20 februarie. Concursurile pot fi urmărite și pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Ștafeta Germaniei a câștigat medalia de aur la sanie
10/02/2022 LA 15:04
Beijing 2022
Ștafeta României de sanie, prestație onorabilă la JO! E cel mai bun rezultat de până acum la Beijing
10/02/2022 LA 14:37