Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

JO 2022 | Raluca Strămăturaru & Co au luat la pas canalul de gheață. "O să fie puțin de aventură, e foarte tare gheața"

Andrei Nicolae

Actualizat 02/02/2022 la 10:55 GMT+2

Sportivii și antrenorii români au efectuat o primă vizită la pista de sanie de la Yanqing, unde se preconizează că se va aluneca și cu peste 130km/h. Construcția este impresionantă

Une vue aérienne de Yanqing et sa piste de bobsleigh, skeleton et luge

Credit imagine: Getty Images

Raluca Strămăturaru a încheiat pe locul 7 la Jocurile Olimpice de la PyeongChang 2018, rezultatul însemnând și cea mai bună performanță a unui sportiv român din ultimii 24 de ani la întrecerile olimpice. Sportiva de la Steaua este liderul delegației de la sanie și la actuala ediție, care îi mai cuprinde pe Valentin Crețu (simplu), Marian Gîtlan, Darius Șerban (dublu). Sportivii sunt antrenați de Teodor Radu și Ioan Apostol. România va fi reprezentată la toate cele patru probe (simplu feminin și masculin, dublu masculin și echipe), iar obiectivul este o clasare în Top 10. Cele mai mari șanse sunt la simplu feminin și la echipe.
Raluca Stramaturaru of Romania slides during the Women's Singles Luge run 1 at Olympic
La o zi după ce au ajuns în China, sportivii și antrenorii români au vizitat pista de sanie de la Yanqing, amenajată pe Muntele Xiaohaituo. "Cu 1975 metri lungime, cu cel mai înalt punct la 1017 metri deasupra nivelului mării și cel mai jos punct la 896 de metri, pista are 16 curbe, dintre care una este spirală de 360 de grade. Viteza maximă de alunecare va depăși 130 km/h iar accelerația maximă poate fi de 4,5 ori mai mare decât accelerația gravitațională", este prezentarea făcută de COSR pe pagina oficială de Facebook.

JO 2022 | Raluca Strămăturaru: "Clar este cea mai spectaculoasă pârtie pe care am concurat"

Cu această ocazie, sportivii români au vorbit despre impresionanta construcție și despre condițiile de competiție. "Clar este cea mai spectaculoasă pârtie pe care am concurat. Chinezii au făcut o treabă extraordinară și am fost cu toții super impresionați de ce este aici. Nu este cea mai dificilă pârtie, dar cea mai tehnică, da. Nu este o pârtie de viteză, este clar o pârtie tehnică", a relatat Raluca Strămăturaru, desemnată portdrapel pentru festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri.
"Pârtia este interesantă. Dar nu-mi place profilul pentru că este prea înclinat și asta tinde să ducă boburile și săniile în copertină. Trebuie să facem linii bune și să avem poziție bună de sanie", a evidențiat staff-ul tehnic. "O să fie puțin de aventură, e foarte tare gheața", au adăugat băieții de la sanie.
În toamna trecută, tricolorii au avut o perioadă de pregătire la Yanqing, astfel că au simțit deja adrenalina coborârilor pe pista olimpică.
"Sincer, aștept mai mult acum decât în toamnă. Condițiile sunt puțin diferite. O să vedem dacă s-a schimbat ceva sau nu. O să fie puțin diferit, de data aceasta suntem și cu bobul și cu skeletonul și atunci profilul pârtiei va fi puțin diferit, dar sperăm să ne adaptăm repede și să nu ne creeze probleme", a mai spus Raluca Strămăturaru.
Raluca Strămăturaru
Sportivii de la sanie vor concura în prima săptămână la Jocurile Olimpice. Valentin Crețu este primul care va intra în concurs, pe 5 februarie, când sunt programate primele două manșe de concurs la simplu masculin.
Programul sportivilor români la sanie este următorul:
  • 5 februarie, ora 13:10 (ora României), Valentin Crețu (manșele 1 și 2);
  • 6 februarie, ora 13:30, Valentin Crețu (manșele 3 și 4);
  • 7 februarie, ora 13:50, Raluca Strămăturaru (manșele 1 și 2);
  • 8 februarie, ora 13:50, Raluca Strămăturaru (manșele 3 și 4);
  • 9 februarie, ora 14:20, Marian Gîtlan, Darius Șerban;
  • 10 februarie, ora 15:30, Echipe: Raluca Strămătuaru, Valentin Crețu, Marian Gîtlan, Darius Șerban.
Credit imagine: COSR
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo