Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul caz pozitiv de COVID-19 în China. Antrenorul lotului de sanie a intrat în izolare

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/02/2022 la 21:32 GMT+2

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat că antrenorul Ioan Apostol a fost depistat pozitiv în China, la Jocurile Olimpice de iarnă. El a intrat în izolare

COSR

Credit imagine: Eurosport

"Testat înaintea plecării spre China și declarat negativ, antrenorul lotului olimpic de sanie, Ioan Apostol, a fost testat zilnic în satul olimpic de la Yanqing alături de întreaga Echipă Olimpică Team Romania. Testul din 1 februarie a fost confirmat pozitiv astăzi (02 februarie2022), iar antrenorul român se va supune izolării conform regulamentelor Comitetului de Organizare al JO Beijing 2022", a precizat COSR.
Ceilalți membri ai Team Romania, ca toți participanții la Jocurile Olimpice, vor fi testați zilnic.

Locul 6 la JO de la Albertville

Ioan Apostol a participat de patru ori la Jocurile Olimpice de iarnă ca sportiv. La Jocurile Olimpice din 1980, de la Lake Placid, s-a clasat pe locul 15 împreună cu Cristinel Piciorea în proba de dublu. La Jocurile Olimpice din 1984 de la Sarajevo a ocupat locul 11 cu Laurențiu Bălănoiu. În anul 1992 a luat startul la simplu la Jocurile Olimpice de la Albertville și s-a clasat pe locul 26.
Ioan Apostol
La dublu a obținut cel mai bun rezultat din cariera sa. Împreună cu Liviu Cepoi a terminat pe locul 6 la Jocurile Olimpice din 1994 de la Lillehammer. De două ori, în 1992 și în 1994, Apostol a purtat drapelul României la festivitatea de deschidere.
După retragerea sa, Ioan Apostol a devenit antrenor. Din 2002 până în 2018 a fost director la Federația Internațională de Sanie.
România va participa cu 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă 2022, eveniment la care purtători de drapel au fost desemnaţi Raluca Strămăturaru şi Paul Pepene. Cei 22 de tricolori vor concura la Jocurile Olimpice în cadrul a opt discipline.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo