De MARIAN URSESCU
Nicio țară din lume nu a câștigat mai multe medalii în acest sport, decât Germania. Cu cinci medalii olimpice, dintre care patru de aur, Natalie Geisenberger este cea mai decorate sănioare din toate timpurile.
La 33 de ani, Geisenberger a arătat o forță de invidiat. După ce a devenit mama în 2020, a câștigat sezonul de Cupă Mondială la sanie, în 2021! Au existat îndoieli cu privire la participarea ei la Jocurile Olimpice Beijing 2022. La Cupa Mondială de la Beijing, de anul trecut, Natalie Geisenberger nu a fost deloc de accord cu măsurile draconice impuse de chinezi și i-a criticat atunci dur pe organizatori.
Beijing 2022
Imagini de colecție cu echipa României la sanie, clasată pe locul 9. "Pasiunea i-a unit"
11/02/2022 LA 04:39
https://i.eurosport.com/2022/02/04/3304015.jpg
În cele din urmă a confirmat că va face parte din lotul Germaniei pentru Beijing. Geisenberger a cucerit aurul olimpic la Soci 2014 și Pyeongchang 2018, la simplu, dar și la ștafetă. Vrea să-și păstreze coroana de regină, desi va avea o concurență serioasă. Compatriota Julia Taubitz a cucerit titlul general în Cupa Mondială după ce a înregistrat patru victorii la simplu în acest sezon. De asemenea, se așteaptă ca austriaca Madeleine Egle să o provoace pe Geisenberger, în fruntea clasamentului de simplu.

"Bayern Expres" vor fi din nou în acțiune

Germanii Johannes Ludwig și Felix Loch sunt pregătiți și ei să lupte pentru primul loc în proba de simplu masculin. Ludwig l-a depășit pe Loch când au concurat ultima dată pe pista Yanqing National Sliding Center, în noiembrie, și a câștigat și titlul general în Cupa Mondială.
Germanii Tobias Wendl și Tobias Arlt, cunoscuți drept „Bayern Express”, ar putea deveni prima pereche de dublu care să câștige trei medalii de aur consecutive.
Perechea a reușit la Soci 2014 și Pyeongchang 2018, dar va trebui să-i învingă pe colegii germani Toni Eggert și Sascha Benecken, care au ieșit învingători la Cupa Mondială din acest sezon.
De asemenea, Germania se aștepta să iasă în frunte în proba de ștafetă pe echipe de la Beijing, după ce a fost recent încoronată campioană mondială.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platformaEurosport Player.
Beijing 2022
Ștafeta Germaniei a câștigat medalia de aur la sanie
10/02/2022 LA 15:04
Beijing 2022
Ștafeta României de sanie, prestație onorabilă la JO! E cel mai bun rezultat de până acum la Beijing
10/02/2022 LA 14:37