Valentin Crețu a fost aproape de o performanță remarcabilă la Jocurile Olimpice. Românul s-a clasat pe locul 15 după primele două manșe ale probei de sanie, dar în manșa a 3-a a clacat și s-a răsturnat înaintea ultimului viraj. Astfel, visul unei clasări în top 15 sau chiar mai sus a fost spulberat.

Ghinion teribil pentru Valentin Crețu! S-a răsturnat cu sania înainte de ultimul viraj

Deși căzătura a părut foarte urâtă, Valentin a mărturist că nu a suferit nicio accindentare.
Beijing 2022
Imagini de colecție cu echipa României la sanie, clasată pe locul 9. "Pasiunea i-a unit"
11/02/2022 LA 04:39
Citește și:

Valentin Crețu: "Sunt foarte ofticat pentru că era o șansă foarte bună să vin în Top 15"

Totuși, românul se simte frustrat din cauza acelei ratări, pentru că simte că putea obține un rezultat notabil.
"Din punct de vedere fizic sunt bine, nu am pățit nimic. Sunt foarte ofticat pentru că era o șansă foarte bună să vin în Top 15. Am plecat încrezător, cu curaj, dar a fost acel pasaj la final, care s-a dovedit mult mai dificil decât aș fi crezut (n.r. înainte de ultimul viraj au avut probleme mai mulți sportivi, inclusiv câțiva sănieri cu șanse în lupta la medalii)", a povestit Valentin Crețu într-o discuție cu Eurosport România.
Sportivul român, prezent la a patra ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă din carieră, va fi în direct luni, de la ora 16:00, în emisiunea #OlympicTalks pe pagina Eurosport România de Facebook.
De remarcat faptul că Valentin Crețu nu și-a spus încă ultimul cuvând la întrecerile Beijing 2022. El va mai concura în proba pe echipe de joi - 10 februarie și își propune să contribuie la o clasare în Top 10 a României.
Medalia de aur în concursul de sanie i-a revenit germanului Johannes Ludwig, care a dominat autoritar competiția, câștigând 3 dintre cele 4 manșe. Medalia de argint a fost obținută de austriacul Wolfgang Kindl, în timp ce medalia de bronz i-a revenit italianului Dominik Fischnaller.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Ștafeta Germaniei a câștigat medalia de aur la sanie
10/02/2022 LA 15:04
Beijing 2022
Ștafeta României de sanie, prestație onorabilă la JO! E cel mai bun rezultat de până acum la Beijing
10/02/2022 LA 14:37