În această săptămână sunt programate ultimele etape din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Daniel Andre Tande a încheiat pe locul 14 calificările de ieri și trebuia să participe astăzi la etapa propriu-zisă, dar norvegianul a căzut groaznic la săritura de antrenament de dinaintea concursului.
Sportivul de 27 de ani s-a dezechilibrat în zbor și s-a prăbușit în gol. Medicii i-au acordat primele îngrijiri la fața locului, iar apoi acesta a fost transportat de urgență cu un elicopter la un spital din Ljubljana. Primele informații au fost dintre cele mai grave, dar se pare că starea norvegianului este stabilă în acest moment.
Sărituri cu Schiurile
Stefan Kraft a luat aurul pe trambulina mare de la Oberstdorf! Austriacul, al 3-lea titlu mondial
05/03/2021 LA 18:02
Tande este fost campion mondial de zbor cu schiurile și a câștigat, de asemenea, aurul olimpic în proba pe echipe la Pyeongchang, în 2018. Culmea este că fix pe trambulina de la Planica, Tande a înregistrat recordul carierei, sărind 243,5 m la un concurs din 2018.

Ryoyu Kobayashi a câștigat prima etapă de la Planica

După ce s-a impus și în calificările de ieri, niponul Ryoyu Kobayashi a câștigat și prima etapă de la Planica din această săptămână. Acesta și-a adjudecat prima manșă cu o săritură de 235,5 metri, punând o distanță de 14 puncte între el și ocupantul locului secund, Markus Eisenbichler. Germanul a avut o evoluție mai bună în manșa secundă, dar nu a fost suficient pentru a-l depăși pe Kobayashi, care a obținut astfel a 3-a victorie a sezonului, după cele de la Zakopane și Râșnov.
Podiumul a fost completat de un alt german, Karl Geiger. Deja câștigător al acestui sezon de Cupă Mondială, Halvor Egner Granerud a avut o evoluție modestă și nu s-a calificat în manșa secundă.
Sărituri cu Schiurile
Ryoyu Kobayashi a câștigat etapa a 2-a de la Râșnov! Granerud și Eisenbichler au fost descalificați
19/02/2021 LA 18:52
Innsbruck
Nebunie în manșa întâi la Innsbruck: liderul din "4 Hills", penultimul loc calificant pentru finală
03/01/2021 LA 14:17