Markus Eisenbichler a câștigat joi prologul masculin al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile de la Râșnov, pe trambulina cu punct de construcție HS 97 metri. Eisenbichler a înregistrat un salt de 97 m (126,6 puncte). Locul al doilea a fost ocupat de norvegianul Halvor Egner Granerud, liderul Cupei Mondiale, urmat de polonezul Kamil Stoch.
Markus Eisenbichler a gustat puțin din cupa succesului, cu doar câteva zile înainte de începerea Campionatelor Mondiale nordice de la Oberstdorf, unde bavarezul are de apărat în total trei titluri. Eisenbichler este campionul mondial pe trambulina mare la individual, cu echipa și cu echipa mixtă.
La Râșnov, germanul de 29 de ani a câștigat prologul etapei, devansându-l pe norvegianului Halvor Egner Granerud, care a fost imbatabil de mai multe ori în decursul acestei ierni. Eisenbichler a avut cea mai lungă săritură a zilei cu 97 m, cu trei metri mai lungă decât cea a lui Granerud, clasat pe locul doi.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Polonezul Kamil Stoch a terminat pe locul trei și are, de asemenea, șanse mari să obțină un rezultat de top în etapa de vineri.
Deoarece la această etapă s-au prezentat doar 49 de sportivi, juriul a renunțat la calificări, transformând concursul de joi într-un prolog al zilei de vineri.

Doi români, la start

Pe bara de start a trambulinei de la Râșnov au fost prezenți și doi români. Daniel Andrei Cacina (CS Dinamo Râșnov) a reușit un salt de 88 de metri, cu care s-a clasat pe locul 39. Alături de el, Nicolae Sorin Mitrofan a sărit 81 de metri, săritură care l-a plasat pe locul 48.
În competiția feminină s-a impus slovena Nika Kriznar, care a câștigat joi prima din cele două Cupe Mondiale individuale feminine de la Râșnov. Kriznar le-a depășit pe japoneza Sara Takanashi și pe norvegianca Silje Opseth.
Nika Kriznar a devenit astfel noul lider al clasamentului general al Cupei Mondiale feminine. Slovena în vârstă de 20 de ani a câștigat competiția de la Râșnov cu salturi de 92 m și 91 m (235,7 puncte), urmată de japoneza Sara Takanashi (88 m și 93,5 m; 232,9 puncte).
"Astăzi am avut două sărituri foarte bune, chiar dacă condițiile nu au fost ușoare. Am văzut că unii dintre săritori au probleme. Purtarea tricoului galben de lider al clasamentului este de acum un vis împlinit pentru mine", a spus Kriznar pentru site-ul oficial al federației internaționale de specialitate.
Cu această victorie, Kriznar a preluat conducerea generală cu 551 de puncte, în condițiile în care fostul lider, austriaca Marita Kramer, nu a concurat din cauza unui test Covid-19 neconcludent.
Românca Daniela Haralambie nu a trecut de calificări, terminând prima sub linie, pe locul 31, cu o săritură de 75,5 metri.
sursa: Mediafax
Oberstdorf
Kobayashi a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline! Cum a arătat podiumul la Oberstdorf
29/12/2021 LA 17:39
Oberstdorf
Turneul celor 4 Trambuline | Dragoș Suciu a prefațat competiția de la trecerea dintre ani
28/12/2021 LA 14:15