Halvor Egner Granerud este noua stea din lumea săriturilor cu schiurile. Norvegianul are un sezon fabulos și a obținut cea de-a 3-a victorie consecutivă și a 9-a acestei stagiuni de Cupă Mondială.
Granerud a câștigat prima manșă a etapei de astăzi de la Kligenthal, dar diferența față de adversarii săi a fost una destul de mică, astfel că totul s-a jucat în manșa secundă. Bor Pavlovic a reușit cea mai lungă săritură a concursului (142,5 metri) și a preluat șefia clasamenntului când mai erau de sărit doar Stoch și Granerud. Polonezul a bifat un salt modest (134 de metri), dar a fost suficient să treacă în fața slovenului.
A urmat Granerud, care i-a spulberat orice speranță lui Stoch. Norvegianul a zburat 141,5 metri și a câștigat lejer competiția, diferența față de locul secund fiind de 12,6 puncte.
Wisla
Granerud promite revanșa la Wisla, după eșecurile din ultimele două etape ale Cupei Mondiale
01/12/2021 LA 15:28
"Sunt destul de mulțumit și sunt mulțumit de felul în care am reușit să mă adaptez la situația stresantă din prima rundă, când a trebuit să cobor de pe poartă și mi s-a spus că va exista un săritor de probă, dar apoi nu a mai fost cazul. Așa că sunt fericit că am putut să mă calmez. Saltul final a fost foarte bun și săriturile de genul acesta sunt foarte distractive. A fost o zi foarte bună pentru mine. Săriturile mele sunt bune în acest moment și voi încerca să fac același lucru mâine.", a declarat Granerud la final.
https://i.eurosport.com/2021/01/31/2982212.jpg

Granerud, lider detașat în clasamentul Cupei Mondiale

Prin victoria de astăzi, Granerud și-a mărit din nou avansul în clasamentul Cupei Mondiale. Norvegianul are acum 1306 puncte, fiind urmat de Markus Eisenbichler (917 puncte) și Kamil Stoch (805 puncte).
Ținând cont de forma sa extraordinară și de avansul de aproape 400 de puncte față de locul secund e greu de crezut că Granerud mai poate pierde această ediție a Cupei Mondiale, chiar dacă mai sunt 10 etape de disputat.
Cea de-a 2-a etapă de la Kligenthal va avea loc mâine și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport și Eurosport Player începând, prima manșă fiind programată să înceapă la ora 15:30.
Sărituri cu Schiurile
Stefan Kraft a luat aurul pe trambulina mare de la Oberstdorf! Austriacul, al 3-lea titlu mondial
05/03/2021 LA 18:02
Sărituri cu Schiurile
Deși este în carantină, Halvor Egner Granerud a câștigat deja Cupa Mondială de sărituri cu schiurile
04/03/2021 LA 17:15