După ce ieri își surclasase adversarii, Granerud pornea ca mare favorit și în etapa de astăzi. Norvegianul și-a respectat statutul, dar lucurile au fost mult mai palpitante pe final.
Granerud a fost al 2-lea după prima manșă, care i-a revenit reprezentantului gazdelor Markus Eisenbichler, dar diferența a fost de sub un punct între cei doi. În manșa secundă, slovenul Bor Pavlovic (ocupantul locului 3 la etapa de ieri) a avut un salt impresionant (146 de metri) și s-a instalat pe prima poziție, cu 287.8 puncte.
Eisenbichler nu l-a putut depăși pe sloven și a trebuit să se mulțumească cu locul 3, dar a făcut-o Granerud, care l-a depășit pe Pavlovic cu numai 0,7 puncte și a ocupat din nou prima treaptă a podiumului.
Sărituri cu Schiurile
Deși este în carantină, Halvor Egner Granerud a câștigat deja Cupa Mondială de sărituri cu schiurile
04/03/2021 LA 17:15

Halvor Egner Granerud, tot mai aproape de a câștiga Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

Aceasta a fost cea de-a 4 victori consecutivă a lui Granerud și a 10-a din acest sezon de Cupă Mondială. Norvegianul și-a mărit din nou avansul în fruntea clasamentului (1406 puncte, față de 977 cât are Eisenbichler, ocupantul locului secund) și se apropie serios de cucerirea primei Cupe Mondiale din carieră.
"Mă gândesc deja la titlul Cupei Mondiale, devine din ce în ce mai probabil. Încerc să rămân concentrat și să continui pe aceeași linie, dar devine din ce în ce mai greu să rămân cu picioarele pe pământ. Este incredibil că pot continua să-mi extind avantajul, este ireal.
Weekendul viitor vreau să performez din nou bine. Cred că va fi greu să câștig din nou, dar nu știi niciodată și voi face tot posibilul.", a spus Granerud la finalul întrecerii.
Cupa Mondială de sărituri cu schiurile continuă week-end-ul viitor, în direct pe Eurosport și Eurosport Player cu etapele de la trambulina din Zakopane (Polonia).
Sărituri cu Schiurile
Ryoyu Kobayashi a câștigat etapa a 2-a de la Râșnov! Granerud și Eisenbichler au fost descalificați
19/02/2021 LA 18:52
Sărituri cu Schiurile
Granerud continuă să uimească! Norvegianul s-a impus impus clar în prima etapă de la Kligenthal
06/02/2021 LA 17:59