După ce ieri s-a impus în prima etapă de la Râșnov, germanul Markus Eisenbichler a fost astăzi descalificat din cauza echipamentului neadecvat. La fel a pățit și Halvor Egner Granerud, liderul detașat din Cupa Mondială, care câștigase prima manșă cu un total de 126,1 puncte.
În aceste condiții lupta pentru victorie a fost un palpitantă. Ryoyu Kobayashi s-a impus în cele din urmă, devansându-l cu numai 1,6 puncte pe polonezul Kamil Stoch. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat germanul Karl Geiger, care a fost mai bun cu doar o zecime de punct decât un alt polonez, David Kubacki.
Aceasta a fost cea de-a 18-a victorie a carierei pentru Ryoyu Kobayashi, care a devenit astfel japonezul cu cele mai multe succese din istorie. Până acum, el împărțea această distincție cu legendarul Noriaki Kasai.
Sărituri cu Schiurile
Daniel Andre Tande, căzătură oribilă la Planica! Norvegianul, transportat cu elicopterul la spital
25/03/2021 LA 17:29
"Sunt mulțumit de salturile mele de astăzi, au fost destul de bune. Sunt, de asemenea, mulțumit de cel de-al doilea podium al sezonului după cel de săptămâna trecută de la Zakopane, care a venit după o secetă destul de lungă. Nu am avut atât de multe posibilități de antrenament în vara trecută, așa că nu am un sentiment atât de bun, la fel ca în anii trecuți, dar am câștigat mai multă încredere în mine la timp, înaintea Campionatele Mondiale de la Oberstdorf.", a declarat Kobayashi la finalul întrecerii.

Sara Takanashi s-a impus la feminin

Japonia a dat câștigătoarea și în proba feminină. După ce ieri fusese a 2-a, Sara Takanashi s-a impus astăzi destul de clar, cu un total de 239,2 puncte, cu 7 mai multe decât norvegianca Silje Opseth. Pentru sportiva niponă de 24 de ani a fost victoria cu numărul 60 a carierei.
Întrecerea de astăzi a fost ultima repetiție serioasă a săritorilor înaintea Campionatelor Mondiale Nordice de la Oberstdorf, care vor începe pe 22 februarie. Totuși, competiția de la Râșnov nu s-a încheiat, mâine urmând a avea loc întrecerea pe echipe mixtă.
Chiar dacă nu a punctat în etapa de astăzi, norvegianul Halvor Egner Granerud rămâne lider detașat în clasamentul Cupei Mondiale cu 1544 de puncte. El este urmat de Markus Eisenbichler (1018 puncte) și Kamil Stoch (944 puncte), însă doar printr-un miracol cei doi mai pot spera la câștigarea Globului de Cristal.
Sărituri cu Schiurile
Stefan Kraft a luat aurul pe trambulina mare de la Oberstdorf! Austriacul, al 3-lea titlu mondial
05/03/2021 LA 18:02
Sărituri cu Schiurile
Deși este în carantină, Halvor Egner Granerud a câștigat deja Cupa Mondială de sărituri cu schiurile
04/03/2021 LA 17:15