Halvor Egner Granerud, 24 de ani, a câștigat sâmbătă prima etapă individuală pe trambulina Stork din Nizhny Tagil, aceasta fiind a doua sa victorie consecutivă în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile.

Săptămâna trecută, Granerud s-a impus la Ruka în fața germanului Markus Eisenbichler, pe care acum, prin victoria din Rusia, l-a deposedat de primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale. Granerud are acum avans de 17 puncte la general în fața germanului care a câștigat primele două etape individuale din sezonul 2020/2021.

Zakopane
Lindvik "sparge gheața" la Zakopane. Rezultate modeste pentru trei dintre performerii sezonului
17/01/2021 LA 17:07

Norvegianul a evoluat constant la Nizhny Tagil, asigurându-și victoria prin sărituri de 132,5 și 132 metri, cu un total de 270 de puncte. De partea cealaltă, pornit din postura de favorit la victorie după o primă săritură excelentă, de 135 m, Eisenbichler a ratat în manșa a doua, aterizând după doar 80 de metri și terminând concursul pe un dezamăgitor loc 28.

Austriacul Daniel Huber a obținut al doilea podium în noul sezon de Cupă Mondială, terminând pe doi, cu 255,7 puncte. Pe trei s-a clasat un alt norvegian, Robert Johannson, cu 254,1 puncte.

Top 10-ul a fost completat de Thomas Lackner (Austria), Pius Paschke (Germania), Evgeniy Klimov (Rusia), Yukiya Satō (Japonia), Anže Lanišek (Slovenia) și Markus Schiffner (Austria).

  • Stefan Kraft a absentat de la start, după ce testele au arătat că are Covid-19.

Record pentru Robert Johannson la Nizhny Tagil

Norvegianul Robert Johannson a reușit cea mai bună săritură de sâmbătă. După o evoluție modestă în manșa inaugurală (120.5m), el a sărit 142,5 m, corectând recordul trambulinei din Rusia cu un metru.

Astăzi are loc a doua etapă individuală de la Nizhny Tagil.

  • Sezonul de sărituri cu schiurile este transmis în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Zakopane
Austria, fără Stefan Kraft, a învins Polonia în etapa de Cupă Mondială de la Zakopane
16/01/2021 LA 18:35
Titisee-Neustadt
Kamil Stoch, pe podiumul "all-time" la victorii în Cupa Mondială. Rezultatele de la Titisee-Neustadt
11/01/2021 LA 08:22