Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Granerud a obținut a doua victorie consecutivă în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

Cezara Paraschiv

Actualizat 06/12/2020 la 14:06 GMT+2

Norvegianul Halvor Granerud a obținut, sâmbătă, a doua victorie consecutivă în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, preluând șefia în clasamentul general, de la germanul Markus Eisenbichler.

Halvor Egner Granerud a obținut a doua victorie consecutivă în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

Credit imagine: Newspix

Halvor Egner Granerud, 24 de ani, a câștigat sâmbătă prima etapă individuală pe trambulina Stork din Nizhny Tagil, aceasta fiind a doua sa victorie consecutivă în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile.
Săptămâna trecută, Granerud s-a impus la Ruka în fața germanului Markus Eisenbichler, pe care acum, prin victoria din Rusia, l-a deposedat de primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale. Granerud are acum avans de 17 puncte la general în fața germanului care a câștigat primele două etape individuale din sezonul 2020/2021.
Norvegianul a evoluat constant la Nizhny Tagil, asigurându-și victoria prin sărituri de 132,5 și 132 metri, cu un total de 270 de puncte. De partea cealaltă, pornit din postura de favorit la victorie după o primă săritură excelentă, de 135 m, Eisenbichler a ratat în manșa a doua, aterizând după doar 80 de metri și terminând concursul pe un dezamăgitor loc 28.
Austriacul Daniel Huber a obținut al doilea podium în noul sezon de Cupă Mondială, terminând pe doi, cu 255,7 puncte. Pe trei s-a clasat un alt norvegian, Robert Johannson, cu 254,1 puncte.
Top 10-ul a fost completat de Thomas Lackner (Austria), Pius Paschke (Germania), Evgeniy Klimov (Rusia), Yukiya Satō (Japonia), Anže Lanišek (Slovenia) și Markus Schiffner (Austria).
  • Stefan Kraft a absentat de la start, după ce testele au arătat că are Covid-19.

Record pentru Robert Johannson la Nizhny Tagil

Norvegianul Robert Johannson a reușit cea mai bună săritură de sâmbătă. După o evoluție modestă în manșa inaugurală (120.5m), el a sărit 142,5 m, corectând recordul trambulinei din Rusia cu un metru.
Astăzi are loc a doua etapă individuală de la Nizhny Tagil.
  • Sezonul de sărituri cu schiurile este transmis în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol