Cupa Mondială de sărituri cu schiurile s-a mutat în acest weekend la Willingen, pe trambulina Mühlenkoph, pentru o serie ce capătă notorietate în lumea icarilor moderni - "Willingen Six", sau "Wellingen/6". Vineri au fost programate primele calificările, sâmbătă se desfășoară două competiții individuale, iar duminică - din nou calificări și manșe individuale.
Eroul zilei de vineri a fost polonezul Klemens Muranka, 26 de ani, care a îmbunătățit cu un metru vechiul record al trambulinei, de 152 metri, deținut de legendarul finlandez Janne Ahonen și Jurij Tepes (Slovenia). Muranka nu a reușit însă o aterizare curată, astfel încât în clasamentul final al calificărilor a ocupat doar locul al cincilea. Săritura lui Muranka a avut însă un impact major asupra calificărilor, organizatorii grăbindu-se să coboare de mai multe ori bara de start. Chiar și așa, Andrzej Stekala a produs o săritură magică, aterizând upă 152 m - rezultat egal cu precedentul record al trambulinei și la un metru în urma noului reper stabilit de Muranka.
Deși Kamil Stoch nu a fost în formă vineri, Polonia a părut la un moment dat că va revendica toate pozițiile de pe podium. Liderul Cupei Mondial Halvor Egner Granerud și germanul Markus Eisenbichler și-au croit în cele din urmă să își croiască drum spre podiumul calificărilor, inserându-se asemeni norvegianul Daniel Andre Tande în urma lui Stekala și în fața "grupului compact" de polonezi condus de Muranka, cu Piotr Zyla și David Kubacki completând Top 7-le calificărilor.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Campionul mondial la zbor cu schiurile a obținut un modest loc 42 în calificări, în timp ce Kamil Stoch a terminat pe 29.
  • La Wellinger se concurează fără spectatori, din cauza măsurilor anti-Covid.
  • Andrzej Stekala este primul lider în "Willingen/6", cu 135,9 puncte.

Willingen, calificări: victorie pentru Stekala

Rezultate calificări Wellingen

https://i.eurosport.com/2021/01/30/2981433.jpg
Oberstdorf
Kobayashi a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline! Cum a arătat podiumul la Oberstdorf
29/12/2021 LA 17:39
Oberstdorf
Turneul celor 4 Trambuline | Dragoș Suciu a prefațat competiția de la trecerea dintre ani
28/12/2021 LA 14:15