Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Căsătorită cu un fotbalist, actriță într-un film, de vineri este campioană olimpică

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/02/2022 la 19:35 GMT+2

Povestea impresionantă a starului elvețian Lara Gut-Behrami, cea care a câștigat primul aur olimpic din carieră, la 30 de ani

Lara Gut-Behrami

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Lara Gut-Behrami a fost cea mai rapidă schioare în proba feminină de Super G de la Beijing 2022. Timpul ei de 1:13.51 a fost suficient pentru a o vedea pe campioana mondială din 2021 luând a treia medalie olimpică și primul ei aur. De asemenea, a devenit primul schior elvețian (bărbat sau femeie), care a câștigat un aur olimpic la Super-G.
”Îmi place Super-G-ul, mi-am spus că nu este un traseu diferit de multele pe care le-am schiat înainte”, spus Lara. "Eram atât de precipitată, la final, pentru că nu știam dacă o să fiu depășită.Încerc să mă bucur, dar cred că o să mai am nevoie de câteva zile pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat", a declarat Lara după cursă.

O carte de vizită impresionantă

Legendă a schiului elvețian, Lara are o poveste impresionantă de viață. Cu 34 de victorii în Cupa Mondială, câștigătoarea globului cel mare de crsital în 2016, este a doua schioare după Mikaela Schiffrin, care are 73. Până să devină campioană olimpică, Lara mai obținuse un bronz în proba de coborâre de la Soci 2014, și un bronz la slalom uriaș, tot aici la Beijing. Anul trecut, la Mondiale, a devenit campioană mondială și la Super-G și la slalom uriaș.
Cei de la olympics.com au scos în evidență însă, cinci lucruri mai puțin știute din viața de star de cinema a Larei.

Căsătorită cu un fost fotbalist din Premier League

„Nunta anului 2018”, potrivit ziarelor elvețiene, a fost căsătoria Larei Gut cu fotbalistul Valon Behrami, în iulie 2018. A fost mai întâi oceremonie privată la Lugano, apoi petrecerea pe Monte Bre. "Tu și cu mine, familiile noastre, cei mai apropiați prieteni ai noștri. Senzația de a fi acasă, nu mi-aș putea imagina o modalitate mai bună de a spune <Da, îmi doresc>”, scrisese schioarea pe profilul ei de Facebook.
A concurat în circuit sub numele de Gut-Behrami din 2019. Soțul său, a jucat cu Elveția la patru turnee finale consecutive. Valon Behrami joacă acum la Brescia, în liga a doua italiană, dar a trecut pe la nume mari în fotbal: Fiorentina, Napoli, Lazio, Watford și West Ham United.

Vorbește cinci limbi

Elveția are patru limbi oficiale (germană, franceză, italiană și romanșă), dar abilitățile multilingve ale Larei sunt și mai impresionante. Mama ei Gabriella este italiancă și locuia în orașul francofon Canton Giura. ”Când eram copil vorbeam fluent italiană și franceză, apoi am studiat germană și engleză și chiar acum fac progrese în spaniolă”, a scris Lara pe site-ul ei.

O schioare precoce

Lara a început să schieze când avea sub doi ani. ”Primul cadou pe care mi l-a făcut mătușa mea a fost o pereche de schiuri pe care obișnuiam să mi-o pun în picioare și să mă plimb prin grădină în vara anului 1992”, a scris ea pe pagina ei personală. La 16 ani concura deja în curse de Cupă Mondială, ajungând pe primul podium în februarie 2008, la coborârea de St. Moritz, în ciuda faptului că și-a pierdut controlul pe ultimii metri și a trecut linia de sosire pe spate. Câteva luni mai târziu, pe aceeași pistă, Gut-Behrami a câștigat prima ei cursă pentru a deveni cea mai tânără schioare care a câștigat un Super-G, la 17 ani și 237 de zile.
Lara Gut-Behrami

Gut-Behrami a jucat într-un film premiat

Michael Jordan, LeBron James și Ronda Rousey sunt doar câțiva dintre olimpicii care au apărut anterior în filme.Gut-Behrami le-a călcat pe urme când a jucat rolul unei schioare pe nume Chiara Merz în filmul „Tutti giu”, regizat de Niccolo Castelli în 2012.Filmul, care a participat la festivalul internațional de film de la Locarno și a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine la festivalul Kitzbuhel, urmărește călătoriile sportive a trei tineri din Cantonul Ticino.

Fratele Larei reprezintă Liechtestein

Familia Gut se ocupă de schi. Tatăl Larei, Pauli, este un fost schior și este antrenorul ei din 2009.
Lara Gut si fratele
Pauli și soția sa Gabriella Almici, antrenor de fitness și fizioterapeut italian, fac parte din „Echipa Lara Gut-Behrami”, care are grijă de Lara și de fratele ei Ian. Ian Gut este fratele mai mic cu patru ani și a concurat din 2018 pentru Liechtenstein. Ian a reprezentat Elveția la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret din 2012 de la Innsbruck, se înțelege foarte bine cu sora sa și, în timpul liber, se bucură de surfing și ciclism enduro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo