Finala masculină de coborâre de la Jocurile Olimpice de iarnă a fost amânată. Cursa pentru medalii trebuia să aibă loc în această dimineață, de la ora 5, dar a fost amânată de două ori pentru aceeași zi, de la orele 7 și 8, înainte ca organizatorii să ia decizia de a amâna finala până mâine dimineață.
Dacă vântul puternic nu va mai pune probleme, competiția va avea loc luni dimineață, de la ora 6 (ora României). Evenimentul trebuia să fie primul din programul de schi alpin, însă acum a fost programat între primele două runde ale slalomului gigant feminin.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25

Cursa lui Matthias Mayer în urma căreia s-a decis amânarea finalei de coborâre de la Beijing 2022

Citește și:

Sportivii, nemulțumiți de amânarea finalei

Decizia de a amâna finala de coborâre a fost luată după ce câțiva dintre sportivi își încheiaseră cursa finală de antrenament. Această hotărâre a lui Markus Waldner de a opri competiția a fost criticată de norvegianul Kjetil Jansrud, care a vorbit despre lipsa de comunicare a organizatorilor, menționând că se simte de parcă ar fi fost jefuit.
"Nu este în niciun fel în regulă să faci așa cum au făcut ei. A fost un haos total cu fluxul de informații. Am avut impresia că Markus a fost ca un mic dictator fără a oferi informații și e foarte greu să fii un atlet pregătit de cursă și să nu ai idee dacă va avea loc sau nu.
În același timp, se observă că este o mare diferență între cei care au avut o a treia cursă de antrenament și cei care nu au făcut-o. Cred că te poți simți de parcă ai fost jefuit de oportunitatea de a exersa astăzi, așa că modul în care am fost tratați este puțin problematic.
Suntem un sport marginal în care vântul și rundele de antrenament pot afecta rezultatul sau cel puțin psihicul multora. În acest caz, trebuie să existe o formă de comunicare cu privire la astfel de decizii. Astăzi cred că a fost un sentiment colectiv că decizia a fost luată puțin din senin. Se poate dovedi că a fost decizia corectă, dar astăzi avem câteva emoții în plus", a spus Jansrud, citat de Eurosport.co.uk.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00