Benjamin Alexander a devenit primul jamaican care va concura la Jocurile Olimpice într-o probă de schi alpin, după ce a obținut calificarea la întrecerile de la Beijing (4-20 februarie), în pofida unei finanțări limitate, a lipsei unui antrenor cu normă întreagă și a antrenamentelor consistente, din cauza pandemiei de Covid-19.
"Trebuia să mă descurc cu ceea ce aveam. Cred că a ajunge la Jocuri și lupta pentru a ajunge la Jocuri este despre a reuși în fața obstacolelor. Și am avut parte de multe", a declarat Alexander la Zurich.
Locul lui Alexander Benjamin la Jocurile de la Beijing a fost confirmat provizoriu, sâmbătă, pe site-ul Federației internațională de schi (FIS), la șase ani de când practică acest sport.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25
Fostul DJ a adăugat că neavând acces la competiții în 17 din ultimele 24 de luni din cauza pandemiei de Covid-19 a făcut totul și mai special.
"M-am gândit că (această calificare) ar fi fost o misiune prostească sau o misiune imposibilă într-adevăr, lupta cu închiderea granițelor și anularea evenimentelor și competițiilor, pentru că pandemia a fost cel mai greu lucru și într-adevăr nu mi-a permis să ajung la concursuri sau să o fac așa de repede cum aș fi vrut", a declarat Benjamin, 38 ani, un britanic care reprezintă culorile Jamaicăi datorită tatălui său Keith Alexander.
Citește și:
El și-a asigurat biletul la Olimpiadă datorită locului șapte ocupat în proba de slalom uriaș disputată pe 12 ianuarie în Campionatul Național de schi al Republicii Capul Verde.
"Este așa de bine să faci ceva pentru o țară care are o legătură și o moștenire atât de puternică cu Jocurile de vară. Sperăm că acesta poate fi un pas mare pentru ca noi să începem să facem mai mult și să obținem mai mult la Jocurile de iarnă. Concurez cu oameni care schiază de la vârsta de doi ani, ai căror părinți au investit între 50 și 100.000 de dolari în antrenamentele lor în fiecare an de la vârsta de șapte ani până la 18 ani.
Atunci, federațiile lor naționale de schi au investit 100.000 de sau 200.000 de dolari în fiecare an pentru a face din acest sportiv ceva și eu ca un magician am reușit această ispravă eroică. Dar eu sunt nu supraom. Sunt încă om", a spus Alexander, adăugând că nu și-a fixat niciun obiectiv.
Jamaica a mai calificat la Beijing trei echipaje de bob, de patru masculin, dublu masculin și monobob feminin. În plus, bobul feminin două persoane a ratat pentru puțin calificarea și are statutul de primă rezervă.
Jamaica a intrat în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă în 1988 la Calgary, în Canada, participând pentru prima oară la probele de bob, bob două persoane (locul 30) și bob patru (abandon).
Sursa: AGERPRES
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00