Luni, Federația internațională de schi (FIS) a anulat toate evenimentele rămase de disputat în Rusia, din cauza invadării Ucrainei, însă nu a interzis participarea sportivilor ruși la competiții.
Schiorii ruși și belaruși care au călătorit pentru a concura la Drammen și Holmenkollen, la sfârșitul acestei săptămâni, nu vor avea voie să participe la întrecerile din cadrul Cupei Mondiale de schi fond.
"Federația de schi din Norvegia a informat astăzi Federația internațională de schi (FIS) că evenimentele viitoare din Norvegia se vor desfășura fără participare rusă și belarusă, indiferent de concluzia la care va ajunge FIS", a precizat forul norvegian într-un comunicat.
World Cup 2021-2022
Norvegia la schi fond, ca Brazilia la fotbal, contează doar pe locul 1. De ce se tem nordicii
29/11/2021 LA 16:18
Norvegienii au afirmat, totodată, că au decis încă de sămbătă că nu doresc ca rușii și belarușii să participe la evenimentele lor.
"Am sperat că FIS va lua această decizie în numele întregului nostru sport, dar acum Federația norvegiană de schi nu mai poate să aștepte atât de mult timp", a declarat președintele Erik Roeste, citat de Agerpres.
Citește și:

SPORTIVII DIN RUSIA ȘI BELARUS AU "INTERZIS" ȘI LA MONDIALELE DE PATINAJ ARTISTIC

Astăzi, și comitetul de organizare a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic și Federația franceză a sporturilor pe gheață au anunțat că sportivii din Rusia și Belarus nu vor putea participa la Campionatele Mondiale programate la Montpellier între 23 și 26 martie.
Deși patinatorii ruși au câștigat cinci medalii individuale la Jocurile Olimpice de la Beijing (două la feminin, două la perechi și una la dans), ei nu vor fi autorizați să concureze la Montpellier.
Federația franceză a sporturilor pe gheață a adăugat că sportivii ruși și belaruși vor fi interziși de la Campionatele Mondiale ca urmare a recomandărilor CIO și Federației internaționale de patinaj artistic (ISU).
Ca urmare a acestei decizii, tânăra patinatoare rusă Kamila Valieva (15 ani), aflată în centrul unui amplu scandal de dopaj, nu va putea concura în Franța.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Women's 30km Mass Start
20/02/2022 LA 06:12
Beijing 2022
Cross Country Skiing Men's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:03