A 54-a ediție a Cupei Mondială de schi alpin va debuta mâine pe părtia fantastică de la Rettenbachferner. Vremea va fi una superbă, astfel că se anunță un spectacol garantat. Primele care vor intra în competiție la Soelden vor fi fetele, iar bătălia se anunță una palpitantă. Dacă pentru Globul Mare de Cristal favorita numărul unu rămâne Mikaela Shiffrin, la slalom uriaș lucrurile sunt mult mai echilibrate.

Mai jos vom trece în revistă favoritele în proba de slalom uriaș de la Soelden

Mikaela Shiffrin - Iarna trecută ea a cucerit Globul Mic de cristal și în această probă, chiar dacă nu pleca drept o mare favorită a probei. A reușit să adune 615 puncte la slalom uriaș, reușind nu mai puțin de 4 victorii. În condiții normale, sportiva din SUA va reuși fără emoții un top 5, dar marea provocare e victoria la Soelden. Ceea ce nu va fi deloc ușor, în condițiile în care specialistele probei vor dori să răstoarne ierarhia din sezonul precedent.
Schi
Cea mai bună schioare a României n-a fost pusă pe lista pentru CM. Ministrul Novak a intervenit
27/01/2021 LA 17:12
Petra Vlhova - Slovaca a impresionat la Mondialele din Suedia, unde a câștigat în premieră medalia de aur la slalom uriaș. În timpul sezonului, s-a impus la Semmering, Marburg și Spindleruv Mlyn, iar dacă o accidentare nu i-ar fi dat bătăi de cap cu siguranță s-ar fi luptat pentru Globul Mic al probei. Vlhova a avut mici probleme de sănătate și pe timpul verii, dar a muncit mult în ultima perioadă și pare să fie cât mai aproape de forma maximă.
Viktoria Rebensburg - Dacă ne uităm per ansamblu la ultima decadă, cu siguranță că germanca a fost una dintre cele mai constante schioare. A reușit 14 victorii și 34 de podiumuri, fiind mai mereu în centrul atenției. Cu siguranță că nemțoaica nu a uitat ultima poartă de la Are, când a ratat aurul mondial, astfel că va fi dornică de revanșă.
Federica Brignone - De mulți ani, Federica urcă constant pe podium în probele de slalom uriaș. Este o specialistă a probei, fiind singura disciplină unde are șanse reale să se claseze între primele trei.
Tessa Worley - De două ori campioană mondială, Tessa a suferit o operație complicată la genunchi, în primăvară. Anul trecut a început sezonul cu o victorie, la Otztal, dar nu a mai fost la fel de constantă ulterior, până să apară problema medicală.
Alice Robinson - Copilul teribil al schiului mondial. Deși nu are încă 18 ani împliniți, i-a uimit pe toți cu niște calități incredibile. Mulți o consideră viitoarea mare stea a schiului, însă sportiva din Noua Zeelandă are handicapul experienței. Își asumă multe riscuri și e extrem de rapidă, astfel că o victorie a ei nu ar fi complet ieșită din comun.
Alte sportive care pot ataca podiumul la Soelden sunt Wendy Holdener, Marta Bassino, Sofia Goggia sau Meta Hrovat.

Programul competiției de schi alpin de la Soelden, pe Eurosport

Sâmbătă
Eurosport 1 - 10:50 - prima manșă în concursul feminin de slalom uriaș
Eurosport 2 - 13:50 - a doua manșă în concursul feminin de slalom uriaș
Duminică
Eurosport 1 - 10:50 - prima manșă în concursul masculin de slalom uriaș
Eurosport 1 - 13:50 - a doua manșă în concursul masculin de slalom uriaș

Începe Cupa Mondială de schi alpin, pe Eurosport! Se anunță curse palpitante la Soelden

Schi
Johanna Bassani a încetat din viață, la doar 18 ani! Varianta vehiculată privind moartea sa
12/05/2020 LA 13:35
Schi
Furio Lescarini, un fost schior italian, găsit decedat în locuința sa
25/04/2020 LA 11:51