Scrimă

Ana-Maria Brânză și obiectivul pentru 2020: "Îmi doresc să ajung la Tokyo, nu voi avea altă ocazie"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ana-Maria Brânză

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
04/12/2019 la 12:33

Ana-Maria Brânză a dezvăluit miercuri că principalul ei obiectiv pentru 2020 este să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ana-Maria Brânză a declarant, miercuri, în cadrul unui eveniment public organizat la Școala 147 din București, că singurul ei obiectiv pentru 2020 este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dacă Ana-Maria va reuși să se califice, ea ar bifa cea de-a cincea ei participare la cel mai așteptat eveniment din 2020.

"Am intrat în linie dreaptă pentru calificare încă de la începutul sezonului, am avut parte de prima etapă de Cupă Mondială la care a mers bine, dar nu se face primăvară cu o floare, mai sunt foarte multe etape până acolo şi voi afla în aprilie dacă am prins un bilet către Tokyo sau nu. Până atunci sunt paşi mici şi vreau ca împreună cu echipa mea să construim acest drum către Tokyo. Ar fi a cincea ediţie la care particip. Fostul meu antrenor, domnul Dan Podeanu, mi-a prevăzut acest drum şi mi-a zis că o să ajung la cinci ediţii, acum să vedem dacă a avut dreptate în urmă cu mulţi ani. Datoria mea este să mă antrenez şi să tratez fiecare competiţie cu o maximă seriozitate pentru că acum contează. Pentru că altă ocazie nu ştiu dacă o să mai am. Cu siguranţă ăsta este singurul meu obiectiv, să fiu la Tokyo”, a afirmat Ana-Maria Brânză.

Scrimă

Ana Maria Brânză, performanță uriașă! Este pentru a patra oară câştigătorea Cupei Mondiale la spadă

12/07/2020 LA 15:16

Ana Maria Brânză, dornică să mai reprezinte România o dată la JO

Scrimera în vârstă de 35 de ani este de părere că drumul calificării este mai dificil anul acesta, chiar dacă acum este mai experimentată: "Cu siguranţă este mai grea decât ultimele două calificări, pentru că atât la Londra în 2012, cât şi la Rio în 2016 m-am calificat cu echipa. Acum echipa noastră nu este la fel de experimentată, încă trebuie să câştigăm încredere, ne trebuie acea îndrăzneală, acel tupeu, suntem departe de calificare în proba pe echipe, deşi încă nu s-a terminat totul. Dar mă concentrez şi pe individual, unde criteriile sunt foarte dure şi te consumă de multe ori mai multe decât competiţia în sine. Eu sunt încrezătoare, mai ales că mă simt foarte bine, muncesc foarte bine, am început colaborarea cu domnul Mihai Popa din acest an şi cumva la vârsta asta am ajuns să am acces la anumite informaţii care m-ar fi ajutat dacă le-aş fi ştiut mai demult. Lucrez şi cu un preparator fizic, totul este bine, să fiu sănătoasă este cel mai important".

Ana-Maria Brânză a obținut de-a lungul timpului două medalii olimpice, argint la individual la Beijing, în 2008, şi aur cu echipa, în 2016, la Rio de Janeiro. Ea este, de asemenea, multiplă campioană europeană, pe echipe și individual, și dublă medaliată cu aur la mondiale în proba pe echipe.

Scrimă

Debut perfect pentru Ana Maria Brânză în noul sezon al Cupei Mondiale de scrimă

03/11/2019 LA 10:48
Scrimă

#DORdeSPORT Ultima viață curmată pe planșă: cum a schimbat scrima moartea lui Vladimir Smirnov

27/07/2020 LA 16:14
Subiecte asemănătoare
ScrimăAna Maria Branza
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol