Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă

Cristian Mihală

Actualizat 29/07/2021 la 13:40 GMT+3

Ana-Maria Popescu a făcut pace cu ministrul sporturilor, Eduard Novak. Scrimera l-a lăsat cu mâna întinsă pe oficial la întoarcerea de la Tokyo şi a avut un discurs extrem de dur la adresa acestuia.

Ana Maria Popescu

Credit imagine: Eurosport

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană la proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ajuns marți în România și a fost primită la aeroport de Ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak și de oficiali ai Federației Române de Scrimă. Medalia obținută Ana Maria Popescu a fost prima obținută de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Aceasta a avut un mesaj tranșant la adresa celor care conduc sportul în România, adresându-se lui Eduard Novak: "Am crezut că mă așteptați cu acel cec de 5 milioane. Dar nu e nimic, și mai târziu e bine.".
Popescu a povestit condițiile în care s-a pregătit de participarea la Jocurile Olimpice cu parteneri în vârstă de peste 40 de ani.
"Anul trecut, în luna iulie, mergeam într-o cârjă. Și învățam să merg din nou. Nu am avut de demonstrat nimic. Am vrut să îmi demonstrez doar mie însumi că mai pot. Visați, oameni buni! Am demonstrat că se poate, iar dacă eu am putut, oricine poate. Nu contează culoarea medalie!" a spus vicecampioana olimpică. Ea și-a început discursul exprimându-și satisfacția că presa a tratat în mod pozitiv performanța ei: "Mă bucur că după 13 ani de zile am văzut mai puține titluri cu Brânză a pierdut aurul, mă bucur că ați înțeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice este un loc câștigat. Să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult și indiferent dacă ne întoarcem de la Jocuri cu medalii sau fără, noi muncim. Țineți-le pumnii! E greu, e al naibii de greu, să fii acolo și să citești un titlu care poate aduce 3 clickuri, dar poate dărâma ca pe un castel de cărți moralul unui sportiv. Și nu este corect".

Ana-Maria Popescu: "Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului"

O mare campioană şi un caracter desăvârşit, Ana-Maria a înţeles că o astfel de luptă nu face bine sportului românesc. Ea a ţinut să îşi ceară scuze că l-a lăsat pe ministru cu mâna întinsă şi a ţinut să precizeze că, doar prin unitate, putem salva ce a mai rămas din sportul de la noi din ţară.
"Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak
Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți.
Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile și le mulțumesc celor care au înțeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții, dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape... lipsuri materiale, competiții ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă "din fașă" să-și atingă adevăratul potențial.
Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de "capra vecinului", doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!
Am spus-o în repetate rânduri... când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat.
Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020 🥇", a spus Ana Maria Popescu pe pagina personală de Facebook.
Ana Maria Popescu
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo