Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după Jocurile Olimpice de la Tokyo

Bianca Dumitru

Publicat 11/08/2021 la 19:04 GMT+3

Ana-Maria Popescu este una dintre sportivele care au adus o medalie României în această vară la Jocurile Olimpice. După revenirea în țară, sportiva a vorbit despre obiectivele sale, anunțând că își dorește să construiască o sală, proiect în care se va implica în totalitate.

Ana Maria Popescu

Credit imagine: Eurosport

Ana-Maria Popescu a cucerit o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în această vară și are planuri mari pentru sportul românesc. Sportiva a declarat astăzi, la sediul Federației Române de Scrimă, că următorul său obiectiv este acela de a construi o sală de sport, urmând a se implica total în acest proiect.
"Eu am ajuns aici datorită oamenilor din jurul meu care nu se văd de obicei și a venit momentul ca și eu să devin un astfel de om pentru cei mici care acum intră în sala de sport. Doar că această sală este deja prea mică. Ne-am propus să construim o sală și acesta este următorul meu obiectiv ambițios. Știu că îmi va fi mai greu decât mi-a fost vreodată.
Nu știu cum vom face lucrul acesta, dar știu că dacă ne dorim vom face lucrul acesta și dacă va fi nevoie să ne suflecăm mânecile și să dăm cu lavabilă, o vom face. Ne-am dori cât mai mulți oameni să rezoneze cu ideea noastră și să vină alături de noi, să creadă în visul nostru", a declarat scrimera.

"A fost un sentiment straniu!"

În ceea ce privește participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ana-Maria Popescu a punctat că această ediție a fost una specială, vorbind despre condițiile la care erau supuși sportivii din cauza pandemiei.
"Pentru mine încercarea de a mă califica la Tokyo a început de la Rio pentru că am simțit că mai am ceva de spus în scrimă și de aceea am ales să rămân. Deși nu eram la prima ediție totul a fost schimbat, atât de impersonal, atât de rece. Tot furnicarul acela pe care eu îl știam de la edițiile anterioare nu mai exista. Ne feream unii de alții, a fost un sentiment straniu și apăsător.
Eram testați zilnic și să ajungi sănătos în sală era prima victorie. Deși am primit mesaje că fața mea nu arăta bucurie, credeți-mă că m-am bucurat că am fost acolo. Putea să nu fie medalia de argint, putea să fie de aur, sau putea să nu fie deloc. Mă bucur și sunt mândră de mine că am reușit să îmi demonstrez mie în primul rând", a adăugat vicecampioana olimpică.
Românca a vorbit și despre competițiile la care va mai participa în acest an, spunând că după finalul acestui sezon viitorul ei este incert.
"Eu voi fi aici până la sfârșitul sezonului. Nu știu mai departe ce va fi, dacă voi avea costum de scrimă sau nu. Dar până la finalul anului trebuie să ne pregătim pentru Campionatul European. Este prematur să îmi trasez un obiectiv, dar ceea ce vă pot spune este că nu mă voi duce să fac turism, mă voi duce să țin steagul sus", a mai spus Ana-Maria Popescu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo