Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Maria Popescu, medalie de argint în proba de spadă. A pierdut finala la diferență de o tușă

Daian Cutu

Actualizat 24/07/2021 la 16:35 GMT+3

Ana Maria Popescu a adus prima medalie delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina de 35 de ani a fost învinsă în finală de Sun Yiwen (29 de ani), cu scorul de 10-11.

Ana Maria Popescu

Credit imagine: Eurosport

Ana Maria Popescu a adus prima medalie delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina de 35 de ani a fost învinsă în finală de Sun Yiwen (29 de ani), cu scorul de 10-11.
După timpul regulamentar, scorul a fost egal, însă chinezoaica a reușit să se impună în prelungiri, acolo unde are câștig de cauză sportiva care ia primul punct. Confruntarea a fost una extrem de tacticizată, în care cele două combatante și-au arătat talentul defensiv și au încercat să împungă decisiv, atunci când se ivea o portiță.
picture

Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu a obținut medalia de argint în finala de spadă

UPDATE 4: Din păcate Ana Maria pierde titlul, Yiwen se întinde și obține ”tușa de aur”. România obține medalia de argint în proba de spadă.
UPDATE 3: Dramatism la cote uriașe! Yiwen a condus cu la o tușă, dar Ana a salvat în ultimele minute și a trimis disputa în prelungire. Cine ia primul punct va luat titlul olimpic!
UPDATE 2: Conducem! Ana revine în această repriză și intră în ultima parte a partidei cu 7-6. Este un asalt demn de o finală olimpică, extrem de strâns. Suntem aproape de a 90-a medalie olimpică de aur pentru România.
UPDATE 1: Prima repriză se termină 3-2 pentru Sun. Ana Maria Popescu a condus cu 2-0, dar adversara din China a recuperat. Este o finală extrem de echilibrată, în care ambele combatante își scot tot arsenalul defensiv pe care îl au în dotare.
Ana Maria Popescu (35 de ani) este foarte aproape să aducă primul aur delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Finala probei de spadă va fi în direct pe Eurosport, de la ora 14:45.
Românca a trecut în 16-imi de Kria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) cu 15-10, pentru ca apoi să o învingă cu 15-6 pe Sera Song (Coreea de Sud). În sferturile de finală a trecut de estona Julia Beljajeva, pentru ca în penultimul act să treacă de o altă reprezentantă a țării baltice, Katrina Lehis, la capătul unei partide controlate perfect din punct de vedere tactic, în care atacurile au fost îmbinate perfect cu defensiva.
picture

Jocurile Olimpice: Finalul duelului în urma căruia Ana Maria Popescu s-a calificat în finală

Duel pentru medalia de aur cu o mai veche cunoștință

Ultimul meci la Tokyo îl va avea contra chinezoaicei Sun Yiwen (29 de ani). Cele două scrimere se cunosc foarte bine, fiind două nume etalon în această disciplină, care s-au întâlnit de mai multe ori în carieră. Ana Maria Popescu a obținut o victorie mare în fața lui Yiwen, în finala olimpică de la Rio de Janeiro din 2016, România reușind să cucerească medalia de aur. Acum ”Brânzica” are șanse foarte mari să își adjudece triumful și la individual, în cadrul celei mai importante competiții din lume.
Pentru chinezoaică cea mai importantă performanță este medalia bronz la individual, obținută la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, după o ”finală mică” câștigată contra franțuizoaicei Lareun Rambi. Campioana en-titre este maghiara Emese Szasz, care nu a avut ocazia să își apere titlul, deoarece nu a reușit să intre la timp într-un ritm bun, din punct de vedere sportiv, după ce a născut.
Ana este mai bine clasată și în ierarhia mondială, sezonul trecut a terminat pe primul loc, în timp ce Yiwen încheiat pe locul al treilea.
Va fi o finală a stângacelor, ambele folosesc mânerul pistol al spadei.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo