Englezul în vârstă de 44 de ani a fost felicitat de foști și actuali colegi de circuit pentru victoria de duminică.
Marco Fu, jucător care a preferat să nu participle anul acesta la Campionatul Mondial din rațiuni sanitare legate de pandemia de coronavirus, a transmis un mesaj interesant pe rețelele de socializare încă de la sfârșitul sesiunii a treia, penultima, a finalei Campionatului Mondial. "Ronnie O’Sullivan câștigă Campionatul Mondial cu <<jocul C>>, departe de tot de cel mai bun nivel arătat în ultimele două săptămâni. Asta e chiar înspăimântător, dacă stai să te gândești".
Barry Hearn, șeful World Snooker Tour, l-a felicitat pe noul număr doi mondial, anunțând și că O’Sullivan mai poate câștiga alte câteva trofee la Crucible.
British Open
Mark Selby, victorie la British Open! "Bufonul din Leicester" a închis meciul cu un "century"
ACUM 2 ORE
Campion mondial în 1997, Ken Doherty a transmis, tot prin intermediul rețelelor de socializare, că "indiferent ce s-ar mai întâmpla și ce s-ar mai fi spus pe lângă, O’Sullivan este un geniu la masa de snooker și cel mai bun jucător pe care l-am văzut vreodată". Triplu campion mondial și învinsul lui O’Sullivan din sferturi, Mark Williams a concluzionat că Ronnie este cel mai bun jucător din toate timpurile, la fel cum a făcut-o și Joe Perry, reintrat în Top 16 mondial după acest Campionat Mondial.
Steve Davis, pe care O’Sullivan tocmai l-a egalat la numărul de trofee câștigate la Crucible, a explicat la microfonul BBC că englezul de 44 de ani "a studiat enorm jocul, acțiunile sale, tehnica și cum se joacă cel mai bine acest sport. Când ratează, spune că nu îi pasă, dar îi pasă. Altfel nu ar fi rămas în sport atâta timp. Cred că este primul jucător care câștigă la Crucible în trei decade diferite, iar asta este o performanță mare, pentru că jocul evoluează și crește constant, iar el este mereu la vârf. Sunt convins că poate câștiga și la 50 de ani, dacă își va dori să mai fie pe aici".
John Parrott, campion mondial în 1991, a completat pentru BBC: "a adunat o cantitate de talent ceva de speriat, este jucătorul cel mai impresionant de privit".
La capătul penultimei sesiuni a finalei, scoțianul Stephen Hendry concluziona: "Kyren Wilson a primit o lecție în această finală de la cineva care e mult mai bun decât majoritatea jucătorilor".
Ronnie O’Sullivan a devenit campion mondial în 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 și 2020.
British Open
Judd Trump și Mark Selby, în turul 3 la British Open! "Coșmarul" lui Ronnie a ieșit în turul secund
ACUM 9 ORE
British Open
Ronnie O’Sullivan, recunoscut drept cel mai bun din istorie! Ce a decis meciul cu Ursenbacher
IERI LA 13:54