Are doar 16 ani, dar își face deja un nume în lumea snookerului. Bai Yulu nu are voie să călătorească în afară țării sale, ea provenind din Dongguan, al 3-lea oraș ca mărime din provincia Guangdong. Bai vrea să devină numărul 1 în snooker după ce va avea voie să călătorească de una singură.
Bai are deja în palmares un trofeu important: la doar 16 ani, a câștigat titlul mondial la Under 21 în luna iulie. Iar vineri a reușit să o învingă pe Rebbeca Kenna din Marea Britanie, jucătoare aflată pe locul 3 mondial, în partida din grupa al Mastersului feminin ce are loc la Hong Kong.

N-a pierdut niciun frame în grupe

Snooker
Ronnie O'Sullivan a reușit break-ul maxim în partida demonstrativă de la București cu Reanne Evans
07/10/2019 LA 12:01
Bai Yulu a dominat categoric duelul cu Kenna, reușind să câștige fără să piardă vreun frame. Ea câștigase și cele două meciuri de joi tot cu câte un 3-0, împotriva lui Cheung Yee-ting și So Man-yan.
"Sunt fericită să fiu aici și să joc la aceste competiții pentru că nu avem prea multe șanse. Am mai jucat turnee în Asia dar la vârsta mea este dificil, am doar 16 ani și e greu să primesc viză până voi împlini 18 ani. Abia aștept să joc nu doar împotriva celor mai bune jucătoare din lume, ci și împotriva bărbaților" a spus Bai Yulu după partida.
Ng On-yee, jucătoarea din Hong Kong aflată pe locul 2 mondial, a câștigat grupa D cu 3 victorii și s-a calificat în sferturi. Acolo a ajuns și numărul 4 mondial, Nutcharut Wongharuthai din Thailanda. Cel mai tare meci din sferturi va fi între primele două clasate din topul mondial: Ng o va întâlni pe Reanne Evans, cea care terminat pe locul 2 în grupă după o înfrângere surprinzătoare cu jucătoarea din India, Amee Kamani, scor 3-1.
Snooker
Reanne Evans: ”Arbitrul a plecat în timpul meciului să ne cumpere cafea și burgeri”
07/10/2019 LA 11:54
Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46