După 9 ani de pauză, cel mai titrat jucător din istorie a revenit în competiții, unul dintre obiective fiind reprezentat de calificarea la Campionatul Mondial de snooker.
Pentru asta, Hendry trebuie să treacă de 4 tururi de calificare; încă din primul va avea o misiune extrem de complicată, urmând a-și întâlni cel mai vechi rival, Jimmy White. Cei doi s-au întâlnit de 54 de ori până acum (35-19 este scorul întâlnirilor directe pentru septuplul campion mondial). În plus, cei doi mari rivali au disputat 4 finale la Crucible, în anii '90, toate câștigate de Hendry, una dintre ele chiar în joc decisiv.
Ambițiile sunt mari, evident, mai ales că Jimmy White încearcă fără succes de 15 ani să fie din nou prezent pe tabloul principal de la Campionatul Mondial.
Scottish Open
Gary Wilson, primul său turneu pe puncte din carieră: a câştigat Scottish Open
04/12/2022 LA 20:59
"Cred că Jimmy și-a dorit atât de mult să se califice la Crucible din nou în toți acești ani încât i-a afectat jocul din calificări. A pus presiune prea mare pe el. Eu trebuie să preîntâmpin acest lucru, trebuie să nu mă gândesc la presiune și să fiu mental pregătit de această confruntare. Nu trebuie să îmi doresc prea mult calificarea, pur și simplu am nevoie să mă bucur de fiecare moment la masă și să încerc să mă deconectez de la miza partidei. Sunt nerăbdător să văd ce pot produce la masă, dar nu am așteptări", a spus Hendry pentru Eurosport.

Campionatul Mondial de snooker | Hendry, în calificări după 33 de ani

Hendry a fost ultima oară nevoit să joace în calificări la Campionatul Mondial de snooker în 1988. Ca un fapt amuzant, atunci a fost eliminat de Jimmy White, care l-a învins cu 13-12, la o ediție câștigată de celebrul Steve Davis.
Hendry e conștient că va avea o misiune foarte complicată pentru a ajunge pe tabloul principal de concurs, dar încearcă să diminueze presiunea fixându-și obiective pe termen mediu și lung.
"E mult mai greu să te califici acum la Campionatul Mondial decât era pe vremuri. Trebuie să învingi în 4 meciuril la rând, aproape că poți spune că e un turneu în sine. Unul dintre principalele motive pentru care m-am întors în snooker a fost legat de atmosferat de la Crucible. Dacă nu voi fi prezent anul acesta, să sperăm că în următorul an pot juca mai multe turnee și voi fi într-o formă mai bună. Să vedem ce va fi și unde pot ajunge", a mai spus scoțianul.
Campionatul Mondial de snooker 2021 se desfășoară în perioada 17 aprilie - 3 mai și va fi transmis în direct de Eurosport.
Scottish Open
Cea mai tare replică. Ce a putut striga un fan, din tribune, în timpul finalei Scottish Open
04/12/2022 LA 20:13
Scottish Open
Neil Robertson, OUT în semifinale la Scottish Open! Finală surprinzătoare între doi englezi
04/12/2022 LA 11:23