Stephen Hendry, care a cucerit Campionatul Mondial de șapte ori în carieră (un record) se va întâlni acum în calificările pentru această competiție cu un alt veteran al sportului, Jimmy White, de șase ori finalist la cel mai important turneu din circuit. Stephen Hendry savurează acest moment și de abia așteaptă să-și întâlnească rivalul din nou.
Hendry i-a refuzat victoria lui White la Campionatul Mondial în patru finale, iar acum, când au fost distribuiți ca adversari încă din primul tur, toată lumea a ridicat din sprâncene. Septuplul campion mondial a revenit anul acesta în circuit după nouă ani de pauză și a spus după înfrângerea suferită în fața lui Matthew Selt că obiectivul lui pentru restul sezonului este să se califice la Campionatul Mondial.
https://i.eurosport.com/2012/04/21/832864.jpg
Snooker
Campionatul Mondial de Snooker | Stephen Hendry a trecut de Jimmy White în primul tur de calificare
06/04/2021 LA 05:02

Hendry – White, duel de lux în calificările Campionatului Mondial de Snooker

Partida dintre Hendry și White va avea loc marți, pe 6 aprilie, de la ora 21.30. Cei doi, considerați de mulți drept unii dintre cei mai mari jucători de snooker din istorie, se află în circuit grație unor wildcarduri, iar Hendry a revenit chiar în acest an, la Gibraltar Open. White, care este acum și analist Eurosport UK, a jucat destul de constant în ultima vreme și se află în prezent pe locul 83 în lume, fiind campionul mondial la seniori. O înfrângere pentru White ar însemna cel mai probabil renunțarea la circuit, asta pentru că acum joacă grație unei invitații.
"Am încercat să-l sun pe Jimmy, dar telefonul era închis. Am reușit să dau de el până la urmă și mi-a spus <Bine, nu vorbim decât după meci>. Mi s-a vorbit despre situația în care se află Jimmy. Cred că miza mai mare e la el. Sper doar că o să fie un meci bun, probabil că nu va fi prea drăguț, cred că vom fi tensionați amândoi, dar de abia aștept să-l reîntâlnesc. Ne-am antrenat îmăreună recent, dar asta nu se va mai întâmpla (râde)", a spus Hendry pentru ITV.
Hendry l-a învins pe White în finală pentru a cuceri primele sale patru titluri mondiale, cele din 1990, 1992, 1993 și 1994. De asemenea, Hendry l-a învins pe White și în semifinalele din 1995, însă White a fost victorios când cei doi s-au duelat în a doua rundă din 1988 și în prima rundă din 1998.
Snooker
CM Snooker: Jimmy White a debutat cu victorie în calificări. Reanne Evans, eliminată + 2 retrageri
22/07/2020 LA 08:07
English Open
English Open, rezultatele din primul tur. Jimmy White, învins de un puști cu 40 de ani mai tânăr
16/10/2019 LA 07:59