Primul tur al calificărilor de la Campionatul Mondial de Snooker a adus un meci de gală, între doi dintre titanii postavului din anii '80-'90. Stephen Hendry și Jimmy White se întâlniseră de 54 de ori până la partida de aseară, cei doi disputând și 4 finale de campionat mondial, toate câștigate de scoțian.
Septuplul campion mondial a avut câștig de cauză și de această dată, câștigând astfel primul său meci în circuit după 9 ani. Jimmy White a câștigat primul frame, dar apoi Hendry și-a intrat în mână și a câștigat 5 jocuri consecutive. White nu a renunțat și s-a apropiat la 5-3, dar nu a putut face mai mult, Hendry închizând meciul cu un break de peste 50 de puncte.
Așadar, Stephen Hendry continuă să spere că va ajunge din nou pe tabloul principal la Campionatul Mondial, marele său obiectiv pentru care a revenit în circuit în acest sezon. În turul secund al calificărilor, scoțianul va juca miercuri seara cu chinezul Xu Si.
Snooker
"Tensiuni" înaintea duelului dintre Hendry și Jimmy White: "Am încercat să-l sun, dar era închis"
25/03/2021 LA 09:14
De partea cealaltă, Jimmy White ratează șansa de a reveni la Crucible după 15 ani și este în pericol să își piardă statutul de jucător profesionist. Dacă rezultatele indirecte vor duce la acest lucru, White ar putea rămâne în circuit doar dacă va primi o nouă învitație din partea World Snooker Tour în sezonul viitor. Desigur, și-ar putea păstra statutul și prin intermediul Q School.
https://i.eurosport.com/2021/04/06/3024023.jpg

Campionatul Mondial de Snooker | Stephen Hendry: "Este prea devreme pentru mine să mă calific la Crucible"

După meci, Stephen Hendry a recunoscut că în ciuda victoriei sale, jocul nu a fost unul grozav și tensiunea unui asemenea meci a fost resimțită din plin.
"Nu sunt mulțumit de felul în care am jucat amândoi, speram că amândoi vom juca bine și va fi un meci grozav. A existat o mulțime de tensiune. Am încercat să mă relaxez și să mă bucur de ocazie.Când privim înapoi la finalele pe care le-am jucat vedeam că aveam acțiuni naturale. Acum totul a fost bâlbâit și fragmentat, timpul nostru mediu de stat la masă a fost de 4 minute.
Singurul moment în care am găsit ceva ritm a fost când m-am distanțat la 5-1. Ceva s-a aprins în mine - acel instinct de a ciupi un frame. Și am câștigat un joc când aveam nevoie de un snooker - acesta este un moment de colecție! Așadar, au existat câteva momente importante și trebuie să fiu mulțumit de victorie.", a declarat Hendy.
În final, Hendry chiar a specificat că nu este pregătit să revină pe tabloul principal de la Campionatul Mondial: "Ritmul pe care îl am la masa de antrenament nu pot să-l susțin și la meci. Au fost doar câteva lovituri pe care le-am executat bine în seara asta.
Nu cred că am speriat pe nimeni cu această performanță și voi fi din nou subordonat în următorul meu meci. Voi încerca să mă bucur de joc și să-mi mențin așteptările scăzute. Este prea devreme pentru mine să mă calific la Crucible. Fiecare meci este un bonus și mă ajută să mă obișnuiesc să fiu acolo. Sezonul viitor va fi o chestiune diferită, deoarece voi avea un snooker mai competitiv.
Cine știe, s-ar putea să mă întorc miercuri și să joc mai bine, dar în jocul meu sunt slăbiciuni care nu vor rezista la patru meciuri. Scopul meu în acest moment este doar să-mi îmbunătățesc jocul."
Campionatul Mondial de snooker 2021 se desfășoară în perioada 17 aprilie - 3 mai și va fi transmis în direct de Eurosport.
Scottish Open
Breakul de 147 de puncte al lui Judd Trump, de la Openul Scoției, filmat de sus
ACUM 10 ORE
Snooker
O'Sullivan i-a lansat o provocare imposibilă lui Trump, după 147-le de ieri: "Crezi că poți face?"
ACUM 11 ORE