La finalul semifinalei cu Anthony McGill, Kyren Wilson a mărturisit că acesta a fost cel mai tensionat meci pe care l-a văzut de când se uită la snooker. Englezul a dezvăluit că nu i-a venit să creadă în momentul în care a ratat bila roșie la buzunarul din mijloc.
"A fost foarte greu, am încercat să nu-mi pierd răbdarea. A fost un joc decisiv complicat, nu este frumos să trimiți pe cineva acasă cu o lovitură norocoasă. Și eu am ratat bila roșie la buzunarul din mijloc. Efectiv, nu-mi venea să cred ce se întâmplă pe masă. Pentru mine au fost cele mai tensionate momente pe care le-am văzut într-un meci de snooker.
Suntem doi tineri jucători și am crescut împreună la turneele de juniori. Este extraordinar că am ajuns amândoi în această fază a competiției. Este cea mai bună semifinală pe care am văzut-o. Am trecut prin multe momente tensionate de-a lungul carierei. Mc Gill este un războinic scoțian, a luptat mult în acest meci. A jucat efectiv formidabil.", a spus Kyren Wilson.
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial: highlights ultima zi
17/08/2020 LA 18:33
În același timp, McGill a dezvăluit și cuvintele pe care i le-a spus lui McGill la finalul meciului: "Îmi pare tare rău, nu îmi vine să cred că s-a terminat în acest fel. Continuă să muncești și vei reveni aici într-un timp scurt."

Opt repetări pentru McGill și o succesiune amețitoare de faulturi

Anthony McGill a beneficiat de prima șansă în jocul cu numărul 33, însă a pierdut controlul bilei albe fără să fi reușit mai mult de 39 de puncte. Totuși, Wilson nu a reușit să profite de întreaga experiență acumulată în urmă cu doi ani, la precedenta sa prezență în semifinalele de la Crucible, ratând o bilă roșie accesibilă la buzunarul de mijloc și întrerupându-și break-ul după doar 47 de puncte. McGill a echilibrat balanța jocului, însă nu a reușit să gestioneze corect poziționarea la ultima bilă roșie, astfel încât, o dată în plus, cei doi jucători au fost nevoiți să se bazeze pe jocul de siguranță. Mai bine a ieșit Kyren Wilson, care l-a prins pe McGill într-un snooker dificil. Scoțianul a ratat de opt ori atingerea bilei roșii, ajungând de la avantaj de cinci puncte pe tabelă în situația de a nu mai putea câștiga jocul cu cele 35 de puncte disponibile pe masă.
Dramatismul a continuat: Wilson a fost nevoit să execute lovitura la bila roșie, nu a evitat dublul carambol, iar bila albă a ajuns în buzunar.
În cele din urmă, după 20 de minute, ultima bilă roșie a rămas în buza buzunarului de mijloc de parte dreaptă, ambii jucători comițând fault în încercarea de a o împinge în buzunar, după o execuție cu manta inferioară, înainte ca McGill să reușească trimiterea acesteia în buzunar. Scoțianul a rămas însă în snooker la bila verde, iar duelul la siguranță a continuat, dincolo de granița de 50 de minute.
O lovitură norocoasă a lui Kyren Wilson i-a dus bila verde în buzunar, bilă de meci, englezul fiind la un pas de lacrimi când a realizat câtă șansă a avut, dar și reacția de dezamăgire a adversarului său. Cu doar două bile rămase pe masă, roz și neagră, McGill având nevoie de snooker pentru a se mai impune, Wilson a trecut linia de finiș, după ce a trimis bila roz în buzunarul galben, impunându-se cu 17-16 și cu un nou record pentru cele mai multe puncte înregistrate într-un singur joc la Campionatul Mondial: 186 (103 la 83).
  • Kyren Wilson a devenit al 30-lea jucător de snooker ajuns într-o finală de Campionat Mondial.
  • Având în vedere faptul că în semifinala a doua se înfruntă doi englezi, prin victoria lui Kyren Wilson, va fi a 11-a finală sută la sută englezească din "Era Crucible" a Mondialului de Snooker.
Mai jos, video cu jocul decisiv:

CM Snooker: Anthony McGill a comis 8 faulturi consecutive în semifinala cu Kyren Wilson

Campionatul Mondial
Interviu cu Ronnie O'Sullivan, după al 6-lea titlu de campion mondial cucerit în carieră
16/08/2020 LA 19:35
Campionatul Mondial
World Championship : O'Sullivan a devenit pentru a 6-a oară campion mondial
16/08/2020 LA 18:59