Mark Selby a câștigat al 4-lea titlu mondial din carieră, după o finală foarte disputată contra lui Shaun Murphy. "Bufonul" a profitat de avantajul creat după prima zi a ultimului act și s-a impus în cele din urmă cu 18-15, în special datorită jocului său perfect de siguranță.
Murphy a avut câteva momente favorabile, în care se putea apropia mai mult de Selby, dar "Magicianul" a oscilat loviturile extraordinare de distanță cu ratări nepermise la un asemenea nivel. Selby a știut aproape pe întrega durată a finalei să-și atragă adversarul într-un joc de uzură, iar Murphy a cedat de cele mai multe ori când au fost jocuri lungi și "încâlcite".

Mark Selby și Shaun Murphy s-au lăudat reciproc la finalul meciului

UK Championship
Un jucător de top, atac fără precedent la Ronnie O'Sullivan: "A crescut într-o bogăție incredibilă"
17/11/2022 LA 13:08
În cele din urmă, Selby s-a impus cu 18-15, iar la final acesta a avut un discurs de mare campion.
"Este absolut incredibil. De fiecare dată când ajungi într-o finală mondială, te străduiești întotdeauna din greu. E un turneu atât de greu, în care nu știi niciodată care va fi ultimul tău meci.
Cred că Shaun a jucat fantastic pe tot parcursul meciului. Este un jucător extraordinar, un excelent ambasador al jocului. Cred cu adevărat că a revenit acolo unde îi este locul.", a declarat Mark Selby la festivitatea de premiere.
Shaun Murphy a uitat repede de înfrângere și a vorbit la superlativ despre cel care l-a învins: "Mark Selby este un adversar precum un munte de granit, din păcate pentru mine. În cunosc de la vârsta de 9 ani și a fost întotdeauna la fel. Am început bine finala, dar apoi el a intrat în acel mod super-hard și m-a distrus încă de aseară, când și-a creat un avantaj de 3 frame-uri, care este semnificativ într-un asemenea meci."

Mark Selby, pentru a 4-a oară campion la Crucible

Așadar, Mark Selby a devenit pentru a 4-a oară în carieră campion mondial, din 5 finale jucate. "Bufonul" a pierdut-o pe prima dintre ele, în 2007 (18-13 contra lui John Higgins), dar le-a câștigat pe cele din 2016 (18-14 cu Ronnie O'Sullivan), 2017 (18-14 cu Ding Junhui) și 2019 (18-15 cu John Higgins).
Prin acest succes, Selby (37 de ani) l-a egalat pe John Higgins la numărul de trofee câștigate la Crucible și poate spera ca pe viitor să egaleze sau chiar să depășească recordul deținut de Stephen Hendry: 7 titluri mondiale, în epoca modernă a snookerului.
Această victorie i-a adus lui Selby un cec în valoare de 500.000 de £, dar și avansarea pe locul secund în ierarhia mondială, după Judd Trump.
Campionatul Mondial
Șoc la Crucible! Campionul din 2021, Mark Selby a fost eliminat încă din turul 2 de către Yan
24/04/2022 LA 04:41
Campionatul Mondial
Mark Selby, primul jucător calificat în optimile Campionatului Mondial! O’Sullivan, în mare formă
16/04/2022 LA 13:17