Deşi în finala de la Crucible s-au întâlnit doi englezi, fanii din tribune l-au susţinut în proporţie covârşitoare pe Shaun Murphy. Acest lucru nu se datorează doar stilului de joc al campionului mondial din 2005, care e mult mai spectaculos şi atacă din poziţii dificile, dar şi carismei sale.
Dacă la masa de snooker, Murphy e de multe ori posac, odată meciul încheiat, acesta se tranformă, devenind unul dintre cei mai expansivi jucători. Mereu are cuvintele la el şi reuşeşte să transmită mesaje impresionante, de cele mai multe ori presărate cu glume de calitate.

Murphy, extrem de amuzant după finala Campionatului Mondial de snooker

UK Championship
Un jucător de top, atac fără precedent la Ronnie O'Sullivan: "A crescut într-o bogăție incredibilă"
17/11/2022 LA 13:08
Aşa s-a întâmplat şi aseară, când, în speechul de final, deşi venea după o confruntare dureroasă, Shaun a găsit puterea să ridice sala în picioare prin inteligenţa sa. Ambii finalişti sunt consiliaţi de marele Chris Henry, cel mai bun antrenor de snooker din lume. Legătura cu Murphy a celui care i-a antrenat în trecut pe Steve Davis şi Stephen Hendry datează de mulţi ani. În schimb, Henry e şi "în colţul" lui Selby de mai puţin de un an.
Întrebat despre acest lucru inedit, Murphy a dat dovadă de o inspiraţie şi un simţ al umorului deosebit. "Cum a fost să ştii că Henry îl sfătuieşte şi pe Mark? Ce îi datorezi antrenorului tău", a sunat întrebarea maestrului de ceremonii.
"Sincer, pentru seara asta, nu îi datorez nimic!", şi-a început Murphy discursul, spre amuzamentul tuturor. "Chris şi cu mine suntem împreună de mulţi ani, m-a ajutat enorm. De mâine, îl voi concedia", a continuat Shaun, păstrând aceeaşi notă. Camerele s-au mutat pe antrenor, care a gustat din plin glumele elevului său. "El crede că glumesc, se bucură", a mai glumit Murphy.
Mark Selby este un adversar precum un munte de granit, din păcate pentru mine. Îl cunosc de la vârsta de 9 ani și a fost întotdeauna la fel. Am început bine finala, dar apoi el a intrat în acel mod super-hard și m-a distrus încă de aseară, când și-a creat un avantaj de 3 frame-uri, care este semnificativ într-un asemenea meci | Shaun Murphy

Chris Henry: "Cu un ochi voi râde, cu unul voi plânge"

Doi finalişti să fie pregătiţi de acelaşi antrenor reprezintă fără doar şi poate o situaţie inedită în snooker. Chris Henry a vorbit despre împrejurarea privilegiată în care se află, dar şi despre greutăţile rezultate din acest context.
"Antrenez de multă vreme, dar asta a fost o situație neobișnuită. De obicei, când ajungi în faza finală a acestui turneu, ai emoții pentru că ai un jucător în finală. Dar acum, îi am pe amândoi, deci cu un ochi voi plânge, cu unul voi râde. I-am asigurat pe amândoi că nu vorbesc despre celălalt când dau instrucțiuni unuia dintre ei în cabină. Rolul meu este să îi ajut pe amândoi să evolueze la nivel înalt și pe asta m-am concentrat", a spus Chris Henry înainte de ziua a doua a finalei Campionatului Mondial de snooker.
Snooker
Ronnie O'Sullivan a anunțat că snookerul are "un Djokovic, un Federer și un Nadal"
28/02/2022 LA 15:50
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59