Jack Lisowski a furnizat o surpriză uriașă la Crucible, învingându-l în optimi pe Neil Robertson, jucătorul considerat la scară largă marele favorit la cucerirea trofeului. Duelul din optimi a fost unul dramatic, care a avut de toate.
Lisowski a fost mai mereu în față în partidă, dar australianul a revenit fantastic în sesiunea finală, fiind impulsionat moral și de break-ul maxim reușit. Neil a condus chiar cu 12-11, dar Lisowski s-a adunat exemplar pe final și a reușit să câștige ultimele două frame-uri, obținând astfel calificarea în sferturile de finală pentru prima dată în carieră.
Sesiunea decisivă a partidei dintre Lisowski și Robertson s-a jucat în paralel cu cea a duelului dintre Judd Trump și Anthony McGill, câștigată de englez destul de greu, 13-11. La final, lui Trump aproape că nu i-a venit să creadă că Lisowski a trecut de Robertson.
Campionatul Mondial
John Higgins, debut ezitant la Crucible! Scoțianul a pierdut prima sesiune cu Thepchaiya Un-Nooh
19/04/2022 LA 17:25

Campionatul Mondial: Lisowski a reușit o lovitură incredibilă și l-a eliminat pe favoritul Robertson

Judd Trump, surprins de victoria lui Lisowski împotriva lui Robertson

Trump și Lisowski sunt foarte buni prieteni, iar campionul mondial din 2019 s-a arătat exrem de încântat de performanța conaționaului său. "Asul din Pachet" a mărturisit că se bucură enorm pentru Lisowski, dar a recunoscut că nu se aștepta ca acesta să aibă suficientă încredere pentru a câștiga un meci de o asemenea importanță.
"A câștigat? Wow! Sunt în al nouălea cer. Sunt foarte fericit pentru el, știu că este o victorie uriașă pentru el, așa că abia aștept să-l văd acum.Da, este cea mai mare victorie a lui Jack.Sincer să fiu, nu credeam că are suficientă încredere în sine pentru a câștiga acel joc.
Nu voiam să fiu eu acela care îl dezamăgește pe celălalt, așa că e ceva incredibil că suntem amândoi în continuare în turneu", a spus Trump, citat de Metro.co.uk.
Judd Trump și Jack Lisowski nu se pot întâlni la Crucible decât în finală. Pentru a spera la ultimul act, cei doi trebuie să treacă în sferturi de Stuart Bingham și John Higgins. Toate cele 4 partide din sferturi se joacă marți și miercuri și vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de snooker | Neil Robertson, în optimi, după o victorie clară cu Hugill
19/04/2022 LA 13:54
UK Championship
O nouă supriză la UK Championship! Campionul en-titre, Neil Robertson, eliminat de un amator
25/11/2021 LA 18:33