Ronnie O'Sullivan l-a învins pe Judd Trump cu 18-13 și a devenit pentru a 7-a oară în istorie campion mondial la snooker, egalând recordul deținut de Stephen Hendry. "Racheta" a făcut un turneu perfect și nu a avut mari emoții în niciun meci, chiar dacă în finală a avut un moment de slăbiciune (a pierdut sesiunea a 3-a cu 6-2 și Trump s-a apropiat la 14-11).
După ultimul frame, Ronnie a fost vizibil emoționat și chiar a vărsat câteva lacrimi. Primul gest al marelui campion a fost să-și felicite adversarul, cei doi finaliști stând îmbrățișați timp de aproximativ două minute. "Expresul din Essex" a dezvăluit apoi că a fost emoționat de cuvintele pe care Trump i le-a adresat în acele momente.

Discursul lui O'Sullivan în lacrimi și zâmbete după ce s-a încoronat campion mondial la Crucible

Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42

Ronnie O'Sullivan, încântat că a avut familia alături la al 7-lea titlu mondial cucerit

Ulterior, Ronnie și-a îmbrățișat cei doi copii și tatăl, care au fost prezenți în arenă pe tot parcursul finalei pentru a-l susține. Acest moment a fost și mai special pentru marele campion, care a subliniat că a avea familia aproape într-un astfel de moment de glori e mai important ca orice.
Ronnie și-a amintit cu emoție că la primul său succes la Crucible, în 2001, nu s-a putut bucura alături de tatăl său, care era închis la vremea respectivă. De aceea, clipele trăite aseară vor rămâne unice pentru cel mai bun jucător din istorie.
"Ascultă, tatăl meu mi-a povestit despre cum a fost când am câștigat primul meu titlu mondial. Atunci el era singur într-o celulă. Povestea a fost atât de diferită de data aceasta, doar pentru că el a fost aici ca să o vadă, pentru ca ai mei copii să fie aici. A fost pur și simplu minunat, pur și simplu drăguț să-i am pe toți aici, înțelegeți ce vreau să spun?
Le-a plăcut. Tatăl meu s-a distrat de minune aici. Copiii s-au distrat de minune. Nu credeam că voi face o altă finală mondială, așa că mi-am spus că trebuie măcar să încerc să experimentez asta din nou.", a spus Ronnie în studioul Eurosport.

Ronnie O'Sullivan și magicul "7". Imagini de colecție cu succesele "Rachetei" la Crucible

Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36
Campionatul Mondial
Ronnie O'Sullivan a avut un dialog aprins cu arbitrul finalei Campionatului Mondial
01/05/2022 LA 20:57