Ronnie O'Sullivan nu doar că a devenit cel mai în vârstă campion mondial, la 46 de ani, dar a reușit, odată cu victoria contra lui Judd Trump, să încheie definitiv discuția privind cel mai bun din toate timpurile, în snooker. "Racheta" deținea majoritatea recordurilor, dar erau încă unii care îl vedeau pe Stephen Hendry GOAT-ul din acest sport, grație celor 7 titluri mondiale câștigate de scoțian.
De acum, această discuție e închisă definitiv, Ronnie reușind să egaleze și acest record. Cu 21 de trofee din "Tripla Coroană", O'Sullivan setează noi și noi bariere, care probabil nu vor fi egalate vreodată. Trump a fost martor la o lecție de snooker predată de "expresul din Essex" în primele două sesiuni, dar în a treia a reușit să se adune și să pună presiune, reducând ecartul la doar 3 frameuri (11-14).
"A fost o tortură, a fost extrem de greu din punct de vedere mental", și-a început Ronnie speechul de după finală, pentru ca apoi, întrebat despre momentul nefiresc de lung în care cei doi s-au complimentat, la finalul partidei, Ronnie să se declare răscolit. O'Sullivan a zăbovit în brațele lui Trump aproape două minute, timp în care cei doi și-au adresat o serie de complimente. "Asul din pachet", care în trecut s-a antrenat o lungă perioadă cu Ronnie, și care e văzut de mulți urmașul "Rachetei" ca urmare a stilului de joc rapid, bazat pe atac, a găsit cele mai potrivite cuvinte pentru a-l da gata pe septuplul campion mondial.
World Seniors Championship
Ronnie O'Sullivan e mai mult decât cel mai mare din istorie: "Geniu divin!"
03/05/2022 LA 08:12
"A fost atât de emoționant. Să trec linia de finish...credeam că nu se va mai întâmpla. I-am dat lui Judd o mare îmbrățișare la final și am suspinat în brațele lui. A spus niște cuvinte incredibil de frumoase. Ce mi-a spus m-a terminat emoțional, vă spun sincer. M-a terminat. Îl iubesc pe Judd, este un tip fantastic, dar niciodată până acum nu am știut că gândește atât de frumos despre mine. Nu am fost conștient cât mă apreciază și cât de mult am contat, fără să vreau, în dezvoltarea sa ca jucător", a mai spus O'Sullivan, la microfonul Eurosport.

Trump și Xintong, marile pariuri ale lui Ronnie O'Sullivan, în snooker

Trump a jucat a 3-a sa finală de Campionat Mondial, două dintre ele fiind pierdute, însă cu siguranță va mai ajunge în postura de a lupta cu trofeul pe masă și chiar îl va câștiga. La doar 32 de ani, "Asul din pachet" poate domina snookerul în următorul deceniu, dar Ronnie are și un alt pariu, pe lângă bunul său amic: Zhao Xintong, tânărul de 25 de ani din China, care în acest sezon a câștigat UK Championship și German Masters.
"E grozav pentru snooker că avem pe cineva ca Judd, care joacă așa cum joacă. Mai sunt câțiva care vin din spate, v-am mai spus că Zhao Xintong e pariul meu, va avea o carieră minuntată", a explicat Ronnie O'Sullivan.

Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute

World Seniors Championship
Higgins - O'Sullivan, în a doua semifinală de la Mondial. Calificare dramatică pentru scoțian
28/04/2022 LA 05:11
World Seniors Championship
Jimmy White nu îi dă șanse lui O'Sullivan cu Higgins, dacă nu își rezolvă problemele cu tacul
27/04/2022 LA 08:02