Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Câți bani va primi Mark Selby pentru breakul maxim din finala CM! Murphy: "Fenomenal, imagini iconice"

Cristian Mihală

Actualizat 01/05/2023 la 10:01 GMT+3

Ken Doherty și Shaun Murphy au salutat breakul maxim reușit de Mark Selby în finala Campionatului Mondial. Englezul a devenit primul jucător din istorie care reușește un 147 în finala CM și și-a asigurat un premiu considerabil în bani.

Mark Selby, break maxim în finala Campionatului Mondial de snooker! Luca Brecel, reacție genială

Luca Brecel îl conduce pe Mark Selby cu 9-8 în finala Mondialului de snooker, însă englezul pare pe val după ce a revenit de la 6-9, bifând și o performanță unică în istorie: a devenit primul om care reușește un 147 în finala CM.
Al 189-lea break maxim televizat din istorie l-a adus pe cvadruplul campion mondial în postura de a fi al 10-lea jucător care reușește 147 la Crucible. El va împărți bonusul de 55.000 de lire aferent breakului maxim (40.000 de lire pentru 147 și 15.000 pentru cel mai mare break din turneu) cu Kyren Wilson, care reușise un break maxim în primul tur al competiției de la Sheffield. În consecință, în buzunarul lui Selby va intra suma de 27.500 de lire, doar pentru performanța de aseară. La asta se va adăuga jumătate de milion de lire, dacă Mark va câștiga finala (în cazul în care o va pierde, în conturile lui va intra suma de 200.000 de lire).

Ken Doherty și Shaun Murphy, cuvinte mari despre Selby

Au existat 14 breakuri maxime în istoria Mondialului, Ronnie O'Sullivan și Stephen Hendry fiind lideri la acest capitol, cu câte 3 astfel de borne. Ken Doherty, campion mondial în 1997, a salutat performanța cvadruplului campion mondial, care a reușit o altă performanță de colecție într-o carieră fantastică.
"A fost incredibil să fiu prezent aici și să văd pe viu o astfel de performanță. Mark Selby a fost magic și a scris o nouă filă de istorie la Crucible. Să faci break maxim într-o finală de Mondial e cireașa de pe tort a unei cariere fantastice", a spus "KenDo" pentru BBC.
Cel poreclit "The darling of Dublin" a fost completat de Shaun Murphy, campion mondial în 2005: "Fenomenal, imagini iconice pentru istoria snookerului. A fost pur și simplu incredibil, ce competitor poate fi Mark! Modul în care a încheiat această sesiune poate însemna enorm în economia finalei".

Mark Selby: "Nu m-am gândit la breakul maxim până nu am ajuns la 72 de puncte"

Kyren Wilson, Neil Robertson, John Higgins, Stephen Hendry, Ali Carter, Ronnie O’Sullivan, Mark Williams, Jimmy White și Cliff Thorburn fuseseră jucătorii care, de-a lungul timpului, au făcut breakul maxim la Crucible, astfel că Selby se înscrie pe o listă selectă. Originarul din Leicester a recunoscut, însă, că prioritatea lui în acel frame superb a fost să se apropie de Brecel, gândindu-se foarte târziu la 147.
"Nu m-am gândit la 147 până când am ajuns la 72 de puncte deloc. Brecel juca excelent și eram cât se poate de bucuros că pot construi un break care să mă aducă la două jocuri distanță de el. Am avut poziții bune la bilele roșii, astfel că am putut juca de fiecare dată bila neagră, dar, dacă în orice moment mi s-ar fi părut mai potrivit să continui breakul cu o altă bilă colorată, aș fi făcut-o fără vreun regret. Știam că dacă apare vreo ratare, Luca va curăța masa și se va distanța la 10-6", a spus Selby pentru Eurosport.
În general, jucătorii au emoții mari spre finalul unui 147, însă Selby și-a gestionat perfect starea lăuntrică, chiar dacă ultima bilă roșie a fost una extrem de grea.
"După ce mi-am asigurat matematic jocul, m-am simțit foarte calm, nu a mai existat presiune", a explicat cvadruplul campion mondial.
Ultimele două sesiuni din partida Mark Selby - Luca Brecel vor avea loc astăzi, în direct pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo