Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Niște idioți!". Mark Allen i-a desființat pe cei doi protestatari care au întrerupt partidele la Mondialul de snooker

Cristian Mihală

Actualizat 18/04/2023 la 08:50 GMT+3

Mark Allen a comentat în termeni duri demersul celor doi protestatari care au întrerupt luni seară partidele de la Campionatul Mondial de snooker. Nord irlandezul s-a declarat șocat de cele întâmplate, menționând că a înțeles foarte târziu ce se întâmplă.

Momentul în care arbitrul a oprit o protestatară să urce pe masă, la Crucible! Allen, înmărmurit

Aseară a avut loc unul dintre cele mai șocante incidente din istoria Campionatului Mondial de snooker. În sesiunea de seară erau în desfășurare două partide, dar acestea au fost întrerupte de protestatarii Just Stop Oil, un grup activist de mediu din UK, care militează pentru stoparea producției de combustibili fosili.
Un bărbat a reușit să păcălească vigilența oamenilor de ordine și s-a urcat pe masa la care evoluau Robert Milkins și Joe Perry, împrăștiind pe postav un praf pulverizant de culoare portocalie. Același lucru a fost încercat și de o femeie, la masa alăturată, unde erau în acțiune Mark Allen și Fan Zhengyi, dar aceasta a fost oprită la timp. Arbitrul Olivier Marteel a reușit în ultimă instanță să o oprească pe protestatară care voia să urce pe masa la care jucau Mark Allen și Fan Zhengyi.

Mark Allen, reacție categorică după incidentul de la Campionatul Mondial de snooker

Campion la UK Championship, Mark Allen, a analizat la finalul partidei pe care a câștigat-o cu 10-5 demersul celor doi, criticând în termeni duri modul în care au încercat să își facă auzite opiniile.
"Cred că am fost ultima persoană din tot teatrul Crucible care a înțeles ce s-a întâmplat. Eram concentrat pe lovitura pe care urma să o execut.
Am auzit o pocnitură de la masa cealaltă de concurs, apoi, când m-am întors, am văzut cum o femeie se apropiase de masa noastră.
Putea fi mult mai rău, pentru că am văzut ce s-a întâmplat la masa alăturată, care a devenit impracticabilă. A fost un moment ireal, dar consider că dacă vorbim prea mult despre aceste incidente le dă apă la moară celor care au întrerupt partidele. Sunt niște idioți, nu merită atenție. Ce încerci să demonstrezi prin astfel de acte? Sunt sigur că pot găsi modalități mai bune de a se face auziți", a spus Allen, citat de BBC.
Dacă disputa Mark Allen - Fan Zhengyi s-a putut juca până la final, nord-irlandezul ieșind victorios, confruntarea Robert Milkins - Joe Perry a fost amânată. Postavul a devenit impracticabil, iar organizatorii au fost nevoiți să îl schimbe, peste noapte.
Poliția din Yorkshire a confirmat că bărbatul de 30 de ani care a urcat pe masă și femeia de 52 de ani, care a fost stopată în ultimul moment de arbitru, au fost arestați.
Campionatul Mondial de snooker este în direct și în esclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport în perioada 15 aprilie - 1 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo