Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, fără modestie, la Campionatul Mondial de snooker: "Probabil sunt singurul care poate face asta"

Nicu Savin

Actualizat 26/04/2024 la 10:17 GMT+3

Ronnie O'Sullivan s-a calificat la pas în optimile de finală de la Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins cu 10-1 pe Jackson Page. La final, "Racheta" a lăsat modestia la o parte, spunând că mulți jucători ar fi satisfăcuți să realizeze în toată cariera ce a realizat el doar în acest sezon. În plus, Ronnie crede că e singurul jucător capabil să câștige titlul mondial la 50 de ani.

Ronnie O'Sullivan, lovitură de distanță absolut fabuloasă, la Campionatul Mondial de snooker

Ronnie O'Sullivan a început cum nu se putea mai bine drumul către al 8-lea titlu mondial din carieră. Englezul nu a stat prea mult la discuții cu Jackson Page, pe care l-a învins clar în runda inaugurală de la Campionatul Mondial, scor 10-1. A fost abia al 2-lea succes din cariera sa, la Crucible, cu mai puțin de două frame-uri pierdute. Prima astfel de performanță a fost atinsă la ediția din 2020, când a început competiția cu un 10-1 contra lui Thepchaiya Un-Nooh cu 10-1.
După meciul cu Page, Ronnie a dezvăluit că s-a simțit foarte satisfăcut de jocul prestat, ceea ce nu i s-a mai întâmplat de multă vreme, chiar dacă a avut rezultate fantastice în acest sezon, câștigând 5 turnee, inclusiv primele două din Tripla Coroană: UK Championship și Mastersul.
Vorbind despre viitorul său în sportul în care excelează, Ronnie a dat modestia la o parte și a spus că probabil e singurul jucător capabil să câștige un titlu mondial după împlinirea vârstei de 50 de ani (acum are 48).

Ronnie O'Sullivan, discurs fără modestie, după calificarea în turul 2 la Campionatul Mondial de snooker

În plus, "Racheta" a adăugat că a avut o carieră grozavă până acum și nu puțini sunt jucătorii care s-ar mulțumi să realizeze în toată viața lor ceea ce el a realizat doar în acest sezon. Ronnie a spus că nu e interesat de cifre, dar acestea vorbesc de la sine în cazul său.
"Am jucat bine. Jackson este un jucător foarte bun, știam că trebuie să îmifac jocul meu, am dat peste unul dintre cei mai grei adversari posibili în prima rundă. Sunt mulțumit de performanța mea.Nu mint când spun că nu joc bine, știu că mulți oameni cred că sunt mincinos, dar nu sunt. Spun ceea ce simt și nu-mi pasă dacă devin vulnerabil. Am încrederea că pot să susțin un nivel bun, știu că abilitatea mea este acolo. Este vorba doar despre găsirea formulei potrivite. Asta încerc mereu să fac.
Am "încălcat" deja regulile pentru snooker. Încă joc la 48 de ani. Ce este posibil în acest joc? Cât timp pot continua? Pot câștiga un Campionat Mondial la 50 de ani? Cine ştie? Probabil că sunt singurul jucător care este capabil să facă asta, așa că să vedem, să facem un experiment.
Dacă cineva face în 30 de ani ceea ce am făcut eu în acest sezon ar putea spune că a avut o carieră grozavă. Eu fac asta de 30 de ani. Am avut o carieră mai mare decât a oricărui alt jucător de snooker. Câți oameni pot spune că au fost cei mai buni sau cei mai de succes la locul lor de muncă vreodată? Trebuie să mă bat pe spate pentru că sunt întotdeauna destul de dur cu mine. Dar realitatea este că nimeni nu a realizat ceea ce am realizat eu din punct de vedere statistic. Nu sunt un tip interesat statistici, dar știu că voi sunteți și că vă place să auziți numere. Eu vreau doar să mă bucur de joc. Dar ce este posibil în continuare? Nu știu.
Dacă aș fi avut mintea limpede timp de 30 de ani aș fi putut câștiga 10 sau 12 titluri mondiale, cine știe. Dar este grozav să vedem ce se poate întâmpla în continuare.", a spus Ronnie O'Sullivan pentru BBC.
Pentru un loc în sferturile de finală, Ronnie se va duela cu Ryan Day, cel care a produs o surpriză în runda inaugurală, învingându-l cu 10-8 pe Barry Hawkins, cap de serie 15. O'Sullivan și Day s-au mai duelat o dată la Campionatul Mondial, tot în faza optimilor. Se întâmpla în 2006, iar Ronnie s-a impus destul de greu, scor 13-10. În total, cei doi s-au întâlnit de 8 ori în carieră, iar galezul a câștigat numai de două ori, în competiții de mică anvergură.
Primele două sesiuni ale duelului Ronnie O'Sullivan - Ryan Day vor avea loc duminică, 28 aprilie, de la orele 12:00 și 21:00. Până atunci, toate celelalte partide din optimile de finală ale Campionatului Mondial vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo