Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stephen Hendry, convins că Ronnie O'Sullivan poate câștiga la pas Campionatul Mondial de snooker! Argumentul scoțianului

Nicu Savin

Publicat 26/04/2024 la 11:47 GMT+3

Stephen Hendry a urmărit atent debutul furtunos al lui Ronnie O'Sullivan și e convins că fostul său rival poate câștiga fără probleme în acest an la Crucible. Scoțianul a subliniat că jucătorii care l-au învins pe Ronnie în acest sezon au părăsit deja competiția și că Judd Trump, posibilul său adversar din semifinale, nu l-a mai bătut de 4 ani.

Ronnie O'Sullivan and Stephen Hendry

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan este unul dintre cei 8 capi de serie care au avansat în turul 2 la Campionatul Mondial de snooker. Englezul nu a făcut-o oricum, ci printr-o victorie fără drept de apel în fața lui Jackson Page, scor 10-1.
"Racheta" s-a declarat extrem de încântat de modul în care a evoluat, iar prestația sa le-a atras atenția mai multor specialiști, care îl consideră mare favorit la câștigarea trofeului. Chiar dacă mai e drum lung până acolo, Stephen Hendry a vorbit la superlativ despre Ronnie și a spus că nu ar fi o surpriză dacă parcursul său la acest Mondial ar fi o procesiune, ceea ce sugerează câștigarea trofeului fără mare dificultate.

Stephen Hendry, cuvinte mari despre Ronnie O'Sullivan, după debutul convingător al acestuia la Campionatul Mondial de snooker

Hendry a subliniat că Zhang Anda și Mark Williams sunt singurii jucători care l-au învins pe Ronnie în meciuri cu adevărat importante în acest sezon, dar ambii sunt deja eliminați, iar Judd Trump, cel mai probabil adversar al "Rachetei" în semifinale nu a mai câștigat un meci contra acestuia de 4 ani (Ronnie a câștigat ultimele 5 partide cu Trump, inclusiv finala Mondialului din 2022).
"Întotdeauna bate pe cine trebuie să învingă atunci când trebuie, face asta mai bine decât oricine care a jucat vreodată acest joc. Dacă știi că Ronnie conduce cu 8-1 după prima sesiune (n.r. cum a fost în meciul cu Page), poți să-ți rezervi masa de prânz la ora 14:00 (n.r. a doua sesiune a meciului O'Sullivan - Page a început la ora 13:00), pentru că știi că el va termina meciul până atunci. Este incredibil
Ajunge aproape de victorie fără nicio ezitare. A-ți putea domina astfel adversarii este ceva ce nu poți preda, fie ai asta, fie nu o ai.Am tendința să cred că asta ar putea fi o procesiune acest Campionat Mondial. Cred că arată de parcă se află pe un drum doar al lui, tabloul de concurs se deschide, mulți jucători au fost eliminați. Doi jucători care l-au învins anul acesta – Mark Williams și Zhang Anda – ambii sunt deja eliminați (n.r. Ronnie a pierdut contra a 5 adversari în acest sezon, în turneele de puncte, dar Anda și Williams sunt singurii care l-au învins în meciuri importante, în faze avansate din turnee). Judd Trump, care îi poate fi adversar în semifinală, nu l-a mai învins din 2020. Ronnie este la fel de proaspăt ca oricine altcineva. Nu joacă toate turneele, îl văd jucând până la 55 de ani dacă vrea", a spus Hendry la BBC.
Așa cum sublinia și legendarul scoțian, pe partea de tablou a lui Ronnie O'Sullivan mulți favoriți au fost eliminați în primul tur. Pentru a 2-a oară în carieră, Ronnie ar putea ajunge în careul de ași învingând pe parcurs doar jucători proveniți din calificări. Mai mult, dacă învingătorul duelului Trump - Ford nu va ajunge ulterior în semifinale, am putea asista la o premieră absolută în privința lui O'Sullivan, care ar putea ajunge în finală fără să se fi duelat cu niciun cap de serie până acolo.
Pentru un loc în sferturile de finală, Ronnie se va duela cu Ryan Day, cel care a produs o surpriză în runda inaugurală, învingându-l cu 10-8 pe Barry Hawkins, cap de serie 15. O'Sullivan și Day s-au mai duelat o dată la Campionatul Mondial, tot în faza optimilor. Se întâmpla în 2006, iar Ronnie s-a impus destul de greu, scor 13-10. În total, cei doi s-au întâlnit de 8 ori în carieră, iar galezul a câștigat numai de două ori, în competiții de mică anvergură.
Primele două sesiuni ale duelului Ronnie O'Sullivan - Ryan Day vor avea loc duminică, 28 aprilie, de la orele 12:00 și 21:00. Până atunci, toate celelalte partide din optimile de finală ale Campionatului Mondial vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo