Snooker

"E mult prea riscant" Fostul campion mondial, Peter Ebdon, și-a anunțat retragerea din snooker

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Peter Ebdon

Credit imagine: PA Sport

DeSebastian Ujica
06/05/2020 la 07:11

Peter Ebdon a anunțat că se retrage din snooker din cauza problemelor medicale.

La 49 de ani, Peter Ebdon a decis să pună punct carierei. Fost campion mondial după victoria în fața lui Stephen Hendry din 2002, Ebdon a mai jucat în ultimul act la Crucible în 1996 și 2006. În total, a câștigat 9 turnee de clasament, inclusiv UK Championship în 2006.

Cariera începută în urmă cu 29 de ani s-a încheiat însă prematur din cauza unor probleme serioase de sănătate. Ebdon a ales să renunțe la sport, alternativa fiind o operație cervicală. Ebdon a avut dureri mari la gât, spate, umăr și braț.

Snooker

Mark Selby abia așteaptă să revină la masa de snooker: "Cred că am un avantaj în fața celorlalți"

ACUM 3 ORE

Am făcut un RMN în umră cu 7 săptămâni iar acesta a dezvăluit probleme serioase în zona cervicală. Există câteva vertebre serios deteriorate iar eu am suferit dureri profunde de la Crăciun

Două vertebre trebuie înlocuite și nu este o operație pe care să mi-o doresc pentru că dacă ceva ar merge rău aș putea ajunge într-un scaun cu rotile pentru restul vieții mele. Este mult prea riscant. Profesorul mi-a explicat că nu există leac pentru mine. Ar putea funcționa, dar lucrurile s-ar putea agrava și aș fi nevoit să fac din nou operația în 10 ani

Barry Hearn, președintele World Snooker Tour, l-a felicitat pe Ebdon pentru cariera lui fantastică: "Am aflat vestea retragerii tale și voiam să-ți mulțumesc pentru serviciile aduse snooker-ului și să te felicit pentru o cariera fantastică. Mult noroc în viitor" a scris Hearn pe Twitter.

Liderul mondial, Judd Trump, i-a transmis și el un mesaj: "Să fii fericit după retragere, Peter Ebdon. Ce carieră fantastică. Am învățat multe jucând contra lui în carieră și mi-a plăcut când am fost nevoit să joc câteva lovituri nebune" a scris Trump.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Snooker

"Nu se poate mișca, are nevoie de ajutor să mănânce!" O legendă din snooker, în stare gravă

IERI LA 07:41
Snooker

Snookerul revine la Eurosport! Pe 1 iunie începe Championship League. Trump și O'Sullivan, prezenți

25/05/2020 LA 10:41
Subiecte asemănătoare
Snooker
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Snooker

Mark Selby abia așteaptă să revină la masa de snooker: "Cred că am un avantaj în fața celorlalți"

ACUM 3 ORE

Ultimele videoclipuri

Snooker

Ronnie O'Sullivan Masterclass - cum să intri în pachetul de bile roșii

00:01:31

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe