La 49 de ani, Peter Ebdon a decis să pună punct carierei. Fost campion mondial după victoria în fața lui Stephen Hendry din 2002, Ebdon a mai jucat în ultimul act la Crucible în 1996 și 2006. În total, a câștigat 9 turnee de clasament, inclusiv UK Championship în 2006.
Cariera începută în urmă cu 29 de ani s-a încheiat însă prematur din cauza unor probleme serioase de sănătate. Ebdon a ales să renunțe la sport, alternativa fiind o operație cervicală. Ebdon a avut dureri mari la gât, spate, umăr și braț.
Am făcut un RMN în umră cu 7 săptămâni iar acesta a dezvăluit probleme serioase în zona cervicală. Există câteva vertebre serios deteriorate iar eu am suferit dureri profunde de la Crăciun
Snooker
Începe British Open, primul mare turneu al sezonului de snooker. Programul meciurilor
ACUM O ZI
Două vertebre trebuie înlocuite și nu este o operație pe care să mi-o doresc pentru că dacă ceva ar merge rău aș putea ajunge într-un scaun cu rotile pentru restul vieții mele. Este mult prea riscant. Profesorul mi-a explicat că nu există leac pentru mine. Ar putea funcționa, dar lucrurile s-ar putea agrava și aș fi nevoit să fac din nou operația în 10 ani
Barry Hearn, președintele World Snooker Tour, l-a felicitat pe Ebdon pentru cariera lui fantastică: "Am aflat vestea retragerii tale și voiam să-ți mulțumesc pentru serviciile aduse snooker-ului și să te felicit pentru o cariera fantastică. Mult noroc în viitor" a scris Hearn pe Twitter.
Liderul mondial, Judd Trump, i-a transmis și el un mesaj: "Să fii fericit după retragere, Peter Ebdon. Ce carieră fantastică. Am învățat multe jucând contra lui în carieră și mi-a plăcut când am fost nevoit să joc câteva lovituri nebune" a scris Trump.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Snooker
Marius Ancuța Classic 2022, un omagiu adus celui mai mare ambasador al snooker-ului în România
07/09/2022 LA 14:24
Snooker
Mario Păun, campion la RST Cup 2022, după ce l-a învins pe Mădălin Gal! Declarațiile celor doi
29/08/2022 LA 11:57