Triplu campion mondial, Mark Selby a reușit să câștige primul turneu de clasament după 13 luni de secetă. Englezul l-a învins cu 9-1 pe David Gilbert după o finală perfectă. Selby, 36 de ani, a reușit break-uri de 88, 68, 79 și 85 pentru un 4-0 înainte de prima pauză.
Selby a revenit după pauză mai nesigur, însă și-a adjudecat și următorul joc. Aflat într-o situație din ce în ce mai dificilă, David Gilbert a răspuns cu un break de 101 puncte pornit cu o lovitură de distanță superbă. Mark Selby a revenit și a reușit un break de 130 de puncte, cel mai mare al finalei. În ultimul joc din prima sesiune, Selby a reușit un nou break de 97 și scorul a devenit 7-1.
Gilbert nu a reușit să își revină după sesiunea magică a lui Selby, avantajul dovedindu-se prea mare. Selby a câștigat și primul joc din sesiunea decisivă și a încheiat apoi lupta cu un nou break de peste 100 de puncte.
English Open
English Open: Mark Selby, soluție și lovitură fantastice în meciul din prima rundă
01/11/2021 LA 18:56
David Gilbert rămâne fără un turneu de puncte câștigat și după a 4-a finală, în timp ce Selby se apropie de top 3 mondial după prima victorie a sezonului. În plus, Mark Selby intră în lupta pentru potul de 1 milion de lire acordat celui care va reuși să câștige în toate turneele din Home Nations Series. Alături de English Open, mai fac parte serie Northern Ireland Open (11-17 noiembrie), Scottish Open (9-15 decembrie) și Welsh Open (10-16 februarie).

Reacția lui Selby după victorie

Mark Selby a ajuns la 16 turnee de clasament câștigate în carieră. Ultimul fusese în urmă cu un an în China, iar ultimul triumf în Anglia a fost cel de la Campionatul Mondial din 2017.
A trecut ceva timp de când am câștigat ultimul meu turneu. Am avut îndoieli legate de jocul meu și mă întrebam dacă fac lucrurile corect. Am avut un start grozav și asta mi-a liniștit emoțiile.
Sunt în al 9-lea cer să câștig încă un turneu pe tărâm englez, este un sentiment fantastic să câștig unul în direct pe Eurosport" a spus Mark Selby după victorie.
Campionatul Mondial
Deceniul lui Mark Selby. Cum a devenit noul campion mondial etalonul în snooker
04/05/2021 LA 06:06
Campionatul Mondial
Mark Selby și Shaun Murphy s-au întrecut în complimente, după finala de la Crucible
03/05/2021 LA 21:49