Ajuns la 37 de ani, Mark Selby se simte un jucător împlinit. El consideră că pandemia de coronavirus a echilibrat valoric tabloul, însă nu are emoții din cauza pregătirii fizice.
La #SearaDeSnooker, Eurosport vă prezintă partea a doua a interviului cu Mark Selby, campion mondial în 2014, 2016 și 2017.
Eurosport: A fost diferită pregătirea ta pentru Campionatul Mondial anul acesta? Ceva diferit la capitolul mental, după o perioadă atât de lungă de absență din competiție?
Mark Selby: În mod normal, înainte de Campionatul Mondial aș fi încercat să îmi aranjez cât mai multe meciuri de antrenament cu alți jucători din circuit, ca să am parte de cât mai multe ore de joc în picioare, dar în condițiile actuale a trebuit să îmi aleg doar unul-doi jucători cu care să mă tot antrenez. În rest, ce pot să mai spun este că am fost mai mult timp pe cont propriu – este o perioadă atât de ciudată!
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56
Însă din punct de vedere mental nu am făcut lucrurile prea diferit față de alți ani. Partea fizică și antrenamentele au fost diferite, dar doar din cauza faptului că nu am putut să mă antrenez cu la fel de mulți jucători ca până acum. Și nu am avut nici prea multe turnee pregătitoare înainte de Mondial.
Eurosport: Crezi că, anul acesta, condiția fizică va avea un impact asupra nivelului calitativ al jocului? Consideri că, fizic, ești bine pus la punct?
Mark Selby: Întotdeauna îmi găsesc loc pentru fitness de-a lungul unui sezon. Sezonul este foarte încărcat de regulă, călătorim mult și în mod normal sunt un tip bine pregătit fizic. Dacă ești bine din punct de vedere fizic, vei avea și o stare de spirit bună. Nu pot vorbi în numele tuturor jucătorilor, dar, în general, a fost o perioadă dificilă. Ca nivel de joc – nu știi niciodată unde te afli cu adevărat, pentru că toți am adunat multe luni fără meciuri jucate. Cred că putem vedea mai multe surprize, dar în același timp cred că poate ieși un turneu fantastic.

Mark Selby: "Sper ca oricine s-ar încorona la Crucible, să fie un jucător care să mai fi câștigat aici în trecut. Vor fi mai puține semne de întrebare"

Eurosport: Crezi că acesta ar putea fi turneul cel mai echilibrat din punct de vedere valoric din ultimii ani?
Mark Selby: Cam așa. Te uiți pe rezultatele din calificări și vezi favoriții care se aflau chiar la limita Top 16 cum au pierdut din prima, precum Ali Carter sau Joe Perry, iar asta cred că se datorează faptului că nu au putut juca meciuri, că nu erau încălziți – să spunem așa. Cred că vor fi surprize de genul acesta și la Crucible.
Eu sper ca oricine s-ar încorona în acest an la Crucible să fie un jucător care să mai fi câștigat aici în trecut. Dacă vom avea un campion în premieră, va fi fantastic pentru el, dar toată această situație, cu o tribună plină doar pe jumătate, cu orele limitate de antrenament, parcă ar știrbi ceva din strălucirea victoriei pentru el. Dacă va câștiga cineva care a mai făcut-o și în trecut, nu vor mai fi atâtea semen de întrebare. Sper ca lucrurile să stea astfel, dar va trebui să așteptăm și să vedem.
Tu țintești titlul cu numărul patru, care te-ar duce la egalitate cu John Higgins și în top, alături de cei mai de success campioni din istorie. Ce ar însemna pentru tine un al patrulea titlu?
Ar fi ceva minunat. Se pare că am obținut tot ce îmi doream să obțin în snooker, ba chiar mai mult, dar motivul pentru care încă mai joc este faptul că încă simt plăcerea de a juca și de a concura. Evident, este unul dintre obiectivele mele să câștig aici din nou. Sper că voi reuși să câștig anul acesta, dar dacă nu o voi face, tot voi mai avea câțiva ani pentru a încerca să obțin acest al patrulea titlu. Voi face tot ce îmi stă în putințăși va fi fantastic dacă voi ridica trofeul pentru a patra oară.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15