Buni prieteni, Judd Trump (31 ani) și Jack Lisowski (29 ani) scriu o filă de istorie în snookerul zilelor noastre, devenind primii jucători după 26 de ani care monopolizează finale în turnee de puncte consecutive în calendarul competițional. Ultima dată, protagoniști în finalele consecutive au fost Steve Davis și John Higgins, în 1995. Steve Davis a câștigat atunci, în ianuarie 1995, finala Openului Galez (9-3), al 28-lea și ultimul titlu în turneele de puncte pentru legenda snookerului englez. Mult mai tânărul John Higgins avea să își ia revanșa după doar câteva zile, 9-5 în finala de la "International Open", Bournemouth.
Ambii absenți la Masters (turneu invitațional) după ce au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, Trump și Lisowski reiau acum duelul direct după ce Judd s-a impus cu 10-7 la World Grand Prix, într-o finală disputată tot la Milton Keynes, dar în sistem "cel mai bun din 17 jocuri", pentru trofeul "Brandon Parker" și un cec în valoare de 80.000 de lire sterline (prima sesiune duminică, de la ora 16:00, în direct pe Eurosport 2 și sesiunea decisivă începând cu ora 21:00, pe Eurosport Player).

Lisowski vrea primul titlu la profesioniști

Snooker
Judd Trump, debut în forță la Scottish Open! S-a calificat fără probleme pe tabloul principal
ACUM 2 ORE
Lider autoritar în circuitul profesionist, Judd Trump încearcă să devină primul jucător din istoria Openului German care să își apere trofeul.
De partea cealaltă, Jack Lisowski țintește primul trofeu al carierei în turneele de puncte, după patru finale pierdute. Neil Robertson (de două ori), Mark Selby și Judd Trump sunt jucătorii care l-au învins pe Lisowski în finalele disputate până acum în turnee de puncte.
Judd Trump a revenit impresionant în semifinală, după ce a fost condus cu 5-1 de Barry Hawkins, reușind trei break-uri consecutive de peste 100 de puncte pentru a se impune în cele din urmă în joc decisiv, 6-5. În semifinala cealaltă, Lisowski a reușit în premieră să învingă un adversar care îl bătuse în toate cele șapte meciuri precedente, 6-2.
Snooker
Florentin Ciobanu, noul câștigător al turneului de snooker, RST Grand Final!
ACUM 4 ORE
Snooker
David Gilbert a abandonat din senin în meciul cu Andy Hicks, din calificările Mastersului German
25/11/2022 LA 07:54