La finalul meciului, campionul mondial în exercițiu a oferit câteva declarații în care a explicat că nu este îngrijorat că a avut probleme în primele 2 tururi, menționând că forma din a 2-a parte a turneului este mai importantă.
Judd Trump a avut mari emoții în primele 2 meciuri de la Crucible: mai întâi a trecut cu greu de Tom Ford (10-8) în primul tur, iar apoi a avut mari dificultăți cu Yan Bingtao în optimi, câștigând în final cu 13-11, după ce chinezul a ratat șansa de a trimite meciul în joc decisiv.
https://i.eurosport.com/2020/07/31/2858187.jpg
Snooker
Mădălin Gal și Eduard Riti, câștigătorii Century Snooker Open si RST Junior League – Etapa 3
17/05/2022 LA 11:56

Judd Trump: "E greu să-ți păstrezi forma maximă 2 săptămâni"

Spre deosebire de Ronnie O'Sullivan care a început ca din tun Campionatul Mondial, reușind cea mai rapidă victorie din istoria turneului (10-1 cu Thepchaiya Un-Nooh), Judd Trump a avut un start mai greoi, cu 2 victorii dificile în primele 2 tururi.
La finalul meciului cu Bingtao, englezul a declarat că nu este îngrijorat din cauză că nu a jucat la cel mai înalt nivel în primele meciuri de la Crucible: "E în regulă să joci bine de la început, dar șansele să păstrezi acest nivel pe tot parcursul turneului sunt mici. Dacă joci foarte bine în prima săptămână, nu știu dacă vei putea păstra ritmul și în cea de-a 2-a, care este cea mai importantă."
"Este foarte dificil pentru oricine să joace uimitor în fiecare sesiune. Dar dacă aș putea să fac asta de la sferturile de finală înainte, așa cum am făcut și anul trecut, voi fi fericit.", a spus Trump.
Pentru a-și susține argumentele, jucătorul englez a amintit ce s-a întâmplat anul trecut, când de asemenea a avut momente mai slabe în prima parte a turneului, dar în finală a atins forma maximă: "Cred că majoritatea amintirilor oamenilor de anul trecut sunt cât de bine am jucat în finală, nu-și amintesc sesiunea proastă din optimi sau de o sesiune la fel de proastă împotriva lui Thepchaiya în turul 1. Nimeni nu-și amintește asta, ci doar ceea ce se întâmplă în ultima zi."
https://i.eurosport.com/2020/07/20/2853060.jpg

Judd Trump: "Din sferturi, veți vedea cel mai bun snooker al meu"

"Mi-ar plăcea să pot juca bine tot timpul, dar uneori nu trebuie fii la cel mai înalt nivel, iar dacă poți câștiga meciuri fiind la doar 50-60% din potențial e foarte bine, pentru că îți păstrezi energie pentru mai târziu.", a mai declarat campionul mondial.
Trump este convins că își poate ridica nivelul atunci când va avea cu adevărat nevoie de acest lucru: "Sunt mereu concentrat la fiecare joc, dar dacă jocul meu "B" este suficient de bun pentru a câștiga, atunci nu văd nici o problemă. La un moment dat, pe parcursul Campionatului Mondial voi fi testat mult mai serios și atunci va trebui să-mi cresc nivelul. Ca să fiu sincer, nu cred că cineva a jucat cu adevărat extraordinar contra mea ca să fiu nevoit să-mi cresc nivelul jocului."
Trump se va confrunta cu Kyren Wilson sau Martin Gould în sferturile de finală și se așteaptă ca acesta să fie punctul în care va începe să-și arate clasa mondială: "Voi fi gata să intru în sferturile de finală și veți vedea cel mai bun snooker pe care îl pot juca. Până acum am fost la aproximativ 70% din potențial."
Campionatul Mondial de Snooker continuă astăzi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player cu ultimele meciuri din optimile de finală ale competiției, urmând ca mâine să fie definitivat tabloul complet al sferturilor.
Snooker
Ronnie O'Sullivan și-a dezvăluit planurile. Obiectivul cel mare, un nou record mondial
12/05/2022 LA 12:47
Snooker
De la Crucible la RST Snooker Club, pentru CENTURY Snooker Open, în perioada 06-08 Mai
04/05/2022 LA 20:15