Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stan Moody scrie istorie, la 17 ani! A obținut prima victorie a carierei contra numărului 22 mondial

Nicu Savin

Actualizat 20/10/2023 la 17:04 GMT+3

Stan Moody s-a calificat pe tabloul principal la Openul Irlandei de Nord, după ce l-a învins cu 4-2 pe Zhou Yuelong, numărul 22 mondial. Noua senzație a snookerului a obținut astfel prima sa victorie la profesioniști, întărind opiniile specialiștilor care susțin că va avea un viitor strălucit.

Stan Moody, pe tabloul principal de la Openul Irlandei de Nord, după ce a învins numărul 22 mondial

Snookerul este un sport în care "veteranii" continuă să obțină rezultate fantastice, dar din urmă vin numeroși jucători care posedă un talent uriaș și care au toate calitățile de a deveni adevărate staruri în viitor. Printe ei se numără și Stan Moddy, un tânăr de numai 17 ani, care astăzi a obținut o victorie răsunătoare, în calificările Openului Irlandei de Nord.
Aflat la primul său sezon în circuitul profesionist, Moody l-a învins cu 4-2 pe Zhou Yuelong (25 de ani), ocupantul locului 22 în ierarhia mondială și finalist anul trecut la Belfast (a fost învins de Mark Allen în ultimul act, scor 9-4).

Stan Moody s-a calificat pe tabloul principal la Openul Irlandei de Nord

Chinezul a condus cu 1-0 și 2-1, dar Moody l-a eclipsat ulterior, jucând un snooker de înaltă clasă. Englezul a reușit un break de 108 puncte și alte două de peste 60 de puncte, obținând astfel prima sa victorie în cariera de profesionist.
În primul tur de pe tabloul principal al Openului Irlandei de Nord, care va începe duminică, Stan Moody îl va întâlni pe Rod Lawler, un jucător de 3 ori mai în vârstă (Lawler are 52 de ani).
Trebuie notat că victoria lui Moody nu este foarte surprinzătoare, pentru că vine să confirme câteva evoluții solide ale acestuia în startul de sezon. Impactul cu snookerul profesionist a fost resimțit din plin de tânărul englez, care a pierdut în calificări la toate turneele de până acum, dar acesta a atras atenția în câteva rânduri. La International Championship (China) a pierdut greu în fața lui Tom Ford (locul 19 mondial), scor 4-6, iar în calificările de la English Open a fost aproape de o performanță uriașă, dar a pierdut în decisiv în fața lui Luca Brecel, campionul mondial în exercițiu (Moody a condus cu 3-2, dar a cedat în final cu 3-4).
Moody a atras atenția asupra sa după performanțele deosebite la juniori și în circuitul amator, dar în finalul sezonului trecut a demonstrat cu vârf și îndesat că are un talent uriaș. Acesta i-a luat două jocuri marelui Ronnie O'Sullivan în duelul direct de la Mondialul de 6 bile roșii (2-5), iar ulterior a trecut de primul tur al calificărilor pentru Campionatul Mondial de la Crucible (10-7 cu Andres Petrov).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo