Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stan Moody, discurs plin de maturitate, după prima victorie a carierei la o masă televizată

Nicu Savin

Publicat 26/10/2023 la 09:58 GMT+3

Stan Moody s-a calificat în optimile de finală la Openul Irlandei de Nord, după ce a trecut cu 4-2 de Garry Wilson, jucător clasat pe locul 18 în lume. La final, puștiul de numai 17 ani a dat dovadă de maturitate ieșită din comun, recunoscând că a făcut multe erori majore, dar că tăria mentală l-a ajutat să-și adjudece victoria.

Stan Moody, de neoprit la Openul Irlandei de Nord! E în optimi, după ce l-a învins pe nr.18 mondial

Stan Moody începe să-și arate talentul urial la cel mai înalt nivel. Puștiul de numai 17 ani a spart gheața în circuitul profesionist prin calificarea pe tabloul principal al Openului Irlandei de Nord, unde a ajuns deja în optimile de finală.
După o victorie fără emoții în primul tur, contra veteranului Rod Lawler (52 de ani), Moody a făcut o "victimă" cu nume în turul secund: Garry Wilson. Tânărul englez l-a învins pe al 18-lea jucător al lumii cu 4-2, la capătul unui meci pe care l-a contrrolat în cea mai mare parte, deși nu a reușit break-uri foarte mari.

Stan Moody, discurs de campion, după victoria cu Garry Wilson de la Openul Irlandei de Nord

La 3-a, Moody a ratat câteva șanse uriașe de a închide partida și Wilson s-a apropiat la 2-3, dar tânărul englez nu a clacat mental și a reușit să câștige jocul următor, obținând cea mai importantă victorie a carierei și prima la o masă televizată. La finalul partidei, Moody a dat dovadă de o maturitate neobișnuită pentru vârsta sa, recunoscând că a făcut multe erori, dar că ia toate meciurile ca pe o lecție.
"Sunt foarte mulțumit că am reușit să câștig la o masă televizată. Am ratat o șansă la 3-1, dar apoi m-am regrupat și am câștigat jocul următor. Am făcut greșeli prostești în timpul meciului, așa că trebuie să mă perfecționez. Învăț multe din faptul că sunt aici și încerc doar să mă bucur de asta.
A fost frustrant pentru mine să pierd meciuri înainte de acest turneu, dar îmi văd primii doi ani în circuit ca pe o ucenicie și accept orice s-ar întâmpla. Am simțit de ceva vreme că voi începe să câștig meciuri pentru că am jucat bine la antrenamente și am lucrat cu antrenorul meu. Acum câteva luni aș fi pierdut acest meci cu 4-3 pentru că aș fi cedat mental, după ce am ratat șansa de la 3-1, dar astăzi am rămas calm.", a spus Moody, citat de wst.com.
Noul fenomen din snookerul mondial va reveni azi în arena de la Belfast, pentru duelul cu Sijun Yuan (45 mondial). În cazul unui succes, Moody ar putea juca un meci epic în sferturi, contra lui Shaun Murphy, mentorul său. Pentru asta ar trebui ca și "Magicianul" să ajungă acolo. Acesta va juca tot azi în optimi, contra lui Chris Wakelin.
Toate meciurile de la Openul Irlandei de Nord vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport pe parcursul acestei săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo